You win some, you lose some

Het was afgelopen dinsdag interne competitie op de clubavond bij Dubbelschaak, maar veel aandacht ging uit naar andere activiteiten. Zo speelde het KNSB beker team in dezelfde speelzaal tegen UVS. Een team dat in de 1ste klasse KNSB speelt en voor deze match louter FMs en IMs had meegenomen (you lose some). Dat is natuurlijk spectaculair om naar te kijken! Verder stonden veel Dubbelschakers ook met hun mobiel in de hand om de verrichtingen van PSV te volgen (you win some).

Niet gek dat er her en der wat foutjes gemaakt werden door deze afleidingen. Michel was de eerste die de mist in ging.

Michel verloor al snel een pion
Michel verloor al snel een pion

Het kostte me even wat tijd om te begrijpen hoe Michel nu toch die g-pion was kwijt geraakt. Volgens mij was het een stap 2 nivo penning die Michel miste. Hij kreeg er ook niet veel compensatie voor. Sterker nog, zijn tegenstander Ebe nam het initiatief over en wist zelfs Michel zijn koning naar d7 krijgen, met bijna alle stukken nog op het bord. Maar die Michel is een creatieveling en Ebe had het zo gemakkelijk nog niet. Maar de winst werd wel degelijk binnen gehaald en zodoende boekte Ebe een mooie overwinning!

Hans # speelde tegen Mari in de Hertogjan League. Het was een leuk potje en er kwam een heel ander soort stelling op het bord als Hans doorgaans op het bord krijgt met wit tegen de Dubbelschakers. Dat was erg leuk om te zien. Mari leek in het middelspel erg gevaarlijk te worden met een koningsaanval, maar die sloeg niet door.

Mari kijkt tevreden naar zijn stelling
Mari kijkt tevreden naar zijn stelling

Er werd afgewikkeld naar een gelijkstaand eindspel waarin al snel remise overeen werd gekomen.

Den Died heeft winterstop met het hockey en daar is de schaakclub heel blij mee. Heeft hij daar eindelijk weer wat tijd voor! Alhoewel het eigenlijk nog wel wat moeite kostte hem naar de club te krijgen. In de oorspronkelijke indeling zou hij namelijk niet meespelen. Maar omdat er een indeling was met een oneven aantal spelers appte de competitieleider hem om te vragen of hij toch niet wilde spelen. Den Died herhaalde toen iets wat hij eerder Winston heeft horen zeggen tegen deze zelfde competitieleider: “Als jij mij vordert dan zal ik daar gehoor aan moeten geven!”. Een mooie uitspraak en het kon dan ook niet anders als dat hier de indeling Winston – Diederik uit de koker kwam.

Died op zijn gemak met een lekker Winterbokje
Died op zijn gemak met een lekker Winterbokje

Achter het schaakbord was Den Died degene die voor de creativiteit zorgde. Al snel wist hij een enorme octopus op d3 te planten. Winston was hier echter niet heel snel mee van stuk gebracht en ging agressief in de tegenaanval. Er volgde zelfs een dameoffer! Maar dat wat iets te gek…

Een andere overwinning werd geboekt door Gregor. Gregor is de laatste tijd vaker aan de club en hij moet goed in zijn vel zitten, want hij wint veel! Deze keer was Joop de klos, alhoewel dit niet zonder slag of stoot ging. De partij ging heel lang gelijk op. Waar het precies mis ging heb ik helaas gemist…

Reinder en Hans B troffen elkaar in deze interne competitie ronde en ze lieten zien niet veel in nivo te schelen. De partij is van begin tot eind volkomen in balans geweest en er werd uiteindelijk voor een zeer terechte remise getekend.

Een keurige remise tussen deze 2 heren
Een keurige remise tussen deze 2 heren

Terug van weggeweest is Tim Bressers. Hij kwam weer eens kijken op de club en wilde eigenlijk ook wel meteen een potje schaken. En wat toevallig! Christiaan vroeg rond 20u30 op de WhatsApp of er nog een tegenstander was… Wel, die was er! De heren speelden een wat versnelde partij waarin Christiaan de sterkste was. Toch acht ik deze spelers meer gelijkwaardig en wellicht dat Tim weer even in de flow moet komen…

Naast de interne partijen was er ook nog 1 match om de Meierij Cup. Martien speelde tegen Niels en ging er 2x met de volle buit vandoor.

20151208_203924

In de eerste partij ontstond een oneerlijk gevecht op de verschillende kanten van het bord. Niels probeerde Martien namelijk via een koningsaanval schaakmat te zetten, terwijl Martien daar weinig oog voor had en alles naar de damevleugel manoeuvreerde. Het was niet dat Martien de aanval niet aan zag komen. Nee, hij schatte juist heel goed in dat daar voor zwart niks te halen viel en stoomde rustig verder met zijn c-pion tot die tot dame promoveerde en Niels tot opgave dwong.
In de 2de partij was het heel lang erg gelijk, totdat Niels in zware tijdnood een koningsaanval moest zien te overleven. Dit laatste lukte wel, maar de tijd had hij niet meer onder controle. In wellicht nog altijd gelijke stelling ging hij door zijn vlag.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar