Weinig verrassingen

Afgelopen dinsdag werd er volop geschaakt bij Rembrandt, alhoewel het de competitieleider wel lastig werd gemaakt. Nadat de indeling gemaakt was om 19u00 kwamen er in het half uur daarna nog 2 afmeldingen binnen. Goed, nieuwe indeling gemaakt en ook online gezet. Maar om 20u00 in Rembrandt kwam er nog een verlate afmelding binnen. En tot slot kwam de laatste Dubbelschaker iets voor half 9 binnen lopen. Die was door een herindeling om 20u20 op oneven gezet, maar omdat Max het niet erg vond niet te spelen stond hij graag zijn plaats af. Dat was erg aardig en kon toch uiteindelijk begonnen worden met een nieuwe ronde interne competitie.

Maar jullie competitieleider hoopt toch wel dat hij hiermee alle indeel ongemakken van een heel seizoen op 1 avond gehad heeft. Ach, doorgaans melden jullie je keurig af mannen, dus verder geen woord hierover :-).

Ja, over die interne… zoals gezegd weinig verrassingen. Bijna alles is wel op rating verlopen. Mark won bijvoorbeeld aan het eboard van Patrick. Patrick speelde een zeer aanvallend theoretisch stukoffer in het Russisch, maar koos aanvankelijk niet de juiste vervolg opstelling. Maar ook Mark speelde het niet optimaal en Patrick had zomaar een stuk kunnen winnen na een pion-vork. Hij overzag hierbij echter, net als Mark overigens, dat hij een stuk kon winnen door tevens schaak te zetten. Nu dacht Patrick dat hij met zijn dame moest wijken, waarmee Mark zijn stuk kon redden en daarmee de partij.

De andere partij op het eboard was een heel stuk spannender. Rob en Ebe speelden lange tijd een partij waarin de meter niet heel ver uitgeslagen kan hebben in een van beider voordeel. Het minieme voordeeltje voor Rob was er echter wel en in het eindspel kon Ebe geen antwoord vinden tegen de talloze kleine dreiginkjes die Rob op het bord toverde. Een typische Rob overwinning zonder risico.

Brent en Job speelden naar eigen zeggen een correcte remise. Heel veel meer nuttigs kan ik daar vrees ik ook niet over melden, zelfs al zat ik naast hun partij en heb ik het redelijk gevolgd. Er was feitelijk een aardig evenwicht doordat Job wat druk uitoefende over de g-lijn en Brent deed datzelfde over de b-lijn. En zodoende kwam geen van beide verder meer.

Er werden ook wel wat foutjes gemaakt… De grootste kwam op naam van Winston, die een volle dame kado deed aan Hans #. Ook Christiaan was aardig voor Reinder. Hij offerde eerst nog een stuk voor een paar pionnetjes op de damevleugel, maar kreeg hier te weinig compensatie voor. Later in de partij ging er echter nog een volle kwal verloren doordat hij een rontgen aanval van Reinder toeliet. Dat was einde partij.

Een heel mooie partij speelde Tom tegen Joey. Het was eigenlijk een heel erg eenzijdige partij en Joey zal er weinig plezier aan hebben beleefd vrees ik. Via allerlei taktische grappen wist Tom de stelling van Joey steeds slechter te krijgen en pikte her en der wat materiaal mee. Een sterke partij van Tom toch wel!

In de Meierij Cup werd nog 1 match gespeeld. Martin – Martien. En het werden 2 zeer boeiende partijen. In het Morra-gambiet in de eerste partij kwam Martien die bekende pion voor te staan. Maar Martin wist heel goed wat compensatie te behouden en Martien was niet in staat zijn stelling te verbeteren. Toen hij probeerde dit te forceren had Martin zelfs de mogelijkheid via Da7! om op misschien wel winnend voordeel te komen. Maar de tijdnood had inmiddels zijn intrede gedaan en in waarschijnlijk gelijke stelling ging de Schaakridder door zijn vlag. Een zeer sterk gespeelde partij!
In de 2de partij verging het Martin wat minder. Binnen ongeveer 15 zetten was het eigenlijk al over en uit. Martin sputterde nog lang tegen, maar de eindstelling van de partij was duidelijk:

20161026_001002

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar