Wederom spektakel bij interne: Schaakridder wint van clubkampioen!

Het moet niet gekker worden deze interne competitie. Was daar vorige week nog de daverende verrassing van nieuwkomer Teun die oud-clubkampioen Brent het nakijken gaf in een spectaculaire partij, deze keer was het onze Schaakridder die, terug na een paar jaar afwezigheid op de clubavond, won van de huidige clubkampioen, Rob van Meurs!

Een zeer verrassende uitslag. Vooral ook gezien het verloop van  de partij. De Schaakridder wil nog wel eens verrassend scherp zijn in tactische duels. Ik vermoed dat hij ver bovenaan zal staan als het aankomt op het % offeren op f2 of f7 van alle Dubbelschakers. Maar dit was juist een heel strategische partij, precies in het straatje van de favoriet. Piece of cake zou je denken tegen iemand met 500 ratingpunten minder. Maar niks was minder waar. Martin bleef prima stand houden en dreef Rob tot grote wanhoop op jacht naar het volle punt, zodat hij teveel risico nam. In het eindspel tegen middernacht besliste uiteindelijk de verste vrijpion. En die was van de Schaakridder. Gefeliciteerd!

De verrassing van vorige week Teun, die mocht deze keer tegen een andere oud-clubkampioen, namelijk Job. Deze keer zat er geen verrassing in het vat. Job speelde tegen het Konings Indisch van Teun met vaste hand naar voordeel, wist een paar pionnen te pakken en niet veel later de partij.

Op reeds de 2de clubavond van het seizoen was er ook al een heuse ratingtopper, namelijk de pot tegen Guido en Martien.

20170905_211436

Het was een kalme partij waarin lang niet veel gebeurde. Martien kreeg zelfs nog een licht voordeel nadat Guido wat te slap aan het spelen was. Echter, in onderstaande stelling werd Guido ineens erg creatief:

Hij had een zet hiervoor zijn loper naar d4 gespeeld, waarna Martien met 19. .., c5 antwoordde. Maar nu volgde er niet loper terug, maar Guido ging verder met 20. fxe4! What the heck?! Die loper staat toch gewoon in? Maar… daar dreigt een en ander over de f-lijn. Zou jij het durven te slaan? Zelfs de PC is er niet helemaal uit en geeft het redelijk gelijk. Toch durfde Martien het niet aan en speelde koelbloedig 20. ..,Ld7. Hierna kwam hij duidelijk in het voordeel, maar dat vreemde stukoffer van Guido had hem teveel bedenktijd gekost. Even later gooide hij zijn voordeel weg en nog een enkele zet later ging hij zelfs door zijn vlag!

20170905_211433

Een leuke partij werd er gespeeld tussen Gilion en Hans #. Gilion “offerde” een pion op d5, zoals op de foto hierboven te zien. Echter, voor deze pion krijg hij niet veel terug en kwam eigenlijk alleen maar verder in de problemen. Totdat in de late uurtjes Hans de mist in ging en de partij volledig uit handen gaf. Een kadootje voor de captain van team 2!

Een andere teamcaptain had minder geluk. Michel E mocht tegen nieuw lid Matthijs Dijkstra.

20170905_211448

Zoals op de foto te zien had hij het al snel vrij lastig. In een heuse hippo-variant die Matthijs op het bord toverde kreeg wit weinig, maar stond ook zeker niet minder. Totdat Michel zijn geduld verloor en er een stuk tegenaan gooide. Veel kreeg hij er echter niet voor en Matthijs nam het initiatief over waarna er geen houden meer aan was.

Brent herpakte zich na de nederlaag van vorige week en won gedecideerd van Hans B. Overigens kreeg hij nog wel een kleine schrik te verwerken toen hij een stuk offerde, maar in plaats van het aan te nemen viel Hans de dame van Brent aan. Een tussenzetje wat Brent had gemist, maar toen Hans daarna alsnog het stukoffer niet aannam bleef hij achter met 2 pionnen minder. En dat bleek veel te veel.

Er is nog veel meer gespeeld. De uitslagen en standen zijn weer up-to-date.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar