We gaan weer schaken in Rembrandt!

Beste Dubbelschakers,

Het is dan eindelijk zover! De lockdown is sinds gisteren, zoals Rutte het noemt, feitelijk voorbij. En dat is natuurlijk supergoed nieuws! Voor alles en iedereen. Dus ook voor Rembrandt en ons schaakcluppie.

Wat betekent dit concreet? Wel… we zeggen gedag tegen het online schaken en we gaan weer face-to-face in Rembrandt verder! We zijn welkom aldus Geert en Colette! 😊

Nu is de timing wel zo dat de playoffs om het clubkampioenschap of al afgerond zijn (Roy is clubkampioen tot 1750), of dat we er nog middenin zitten. De match tussen Brent en Franck is halverwege. Komende dinsdag spelen zij overigens in Rembrandt hun allesbeslissende partij waarin Brent zal moeten winnen om clubkampioen te worden (Franck heeft aan remise voldoende). We spelen dus niet meer om een titel.

Desalniettemin verwacht ik dat vele van jullie zitten te popelen om toch lekker te komen schaken in Rembrandt en een gezellig biertje te doen naderhand. Natuurlijk nog wel onder bepaalde voorwaarden. Onze Corona-verantwoordelijke Winston zal dinsdag voor aanvang van de partijen uit de doeken doen wat de regels gaan worden.

We zetten dus de interne competitie voort…

Het programma voor de rest van het seizoen ziet er als volgt uit:

Dinsdag 8 juni: Interne competitie

Dinsdag 15 juni: Interne competitie

Dinsdag 22 juni: Rapidkampioenschap

Dinsdag 29 juni: Rapidkampioenschap

Zaterdag 3 juli: seizoensafsluiting (meer info hierover volgt nog via Brent)

Voor de dinsdagavonden geldt vooralsnog dat Rembrandt om 22u dicht moet. Dat betekent dat we niet veel tijd op de klok kunnen nemen. Ik stel voor om het online speeltempo van 25 min + 10s per zet te handhaven. Hiermee is er mogelijkheid om eventueel iets na 20u te starten en dan ben je op tijd klaar om nog na te analyseren. Wel het verzoek om toch al iets voor 20u aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen!

Van jullie wil ik dan graag nog weten wie mee willen spelen op de dinsdagen. Graag hoor ik dan of je standaard ingedeeld wilt worden. Zonder bericht deel ik je dus niet in…

Zoals je ziet heb ik het rapidkampioenschap over 2 avonden verspreid. Dit omdat de avond gewoonweg te kort is om dat op 1 avond beslist te krijgen. We spelen op beide avonden 3 rapidpartijen en wie over 2 avonden de meeste punten heeft wordt kampioen! De bedenktijd wordt dan ongeveer 15 min pppp.

Ik hoop jullie allemaal nog een aantal keren te zien dit seizoen, beginnende bij komende dinsdag! En dan gaan we Brent en Franck aanmoedigen in hun alles beslissende laatste playoff match!

Nogmaals… graag uiterlijk 20u aanwezig zijn… De indeling is zoals jullie gewend zijn di-avond rond 19u.

Met vriendelijke groet,

Martien

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar