Verslag interne competitie

Jullie verslaggever was afgelopen dinsdag niet op de club en zodoende wordt dit geen uitgebreid verslag.

Wel heb ik enkele zaken toegestuurd gekregen. Zo begreep ik dat de Hertogjan League ontmoeting tussen Ebe en Hans # en zeer spannende partij was met winstkansen die op en neer gingen. Uiteindelijk ging Hans met de zege aan de haal, niet veel nadat Ebe in onderstaande stelling een opgelegde winstkans miste. Ik geef nog even niet de winnende voortzetting. Het verzoek aan Ebe om dit zelf toe te lichten in de comments!

Ebe-HansH2015

Wit speelt dus en wint!

De topper van de avond ging tussen Franck en Rob. Door afwezigheid van het leidende trio Job/Brent/Martien was hier een opgelegde kans aanwezig voor een van de heren om een groot deel van de achterstand weg te poetsen. Hoe het hen verging is te zien in onderstaande analyse van Franck:


 

Op een van de eboarden werd de partij Winston – Christiaan gespeeld. De oplettende schaker ziet al een tijdje dat Christiaan snel sterker wordt in dit spelletje. Boven iedereen weet Winston dat en het vermoeden is dan ook dat hij de boel heeft lopen saboteren door na zet 1 stiekum het USB kabeltje uit het eboard te halen. Om zodoende een eventuele aanstaande nederlaag niet openlijk op het wereldwijdeweb te hoeven delen.
Wel… uiteindelijk bleek het mee te vallen. In een ontzettend leuke pot, naar zeggen van Christiaan, wist uiteindelijk toch Winston de partij te winnen. Alleen jammer dus dat we de partij niet hebben kunnen aanschouwen.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar