Topcompetitie ongemeen spannend!

Het is aan # junior te danken dat de topcompetitie ontzettend spannend blijft. In een uiterst gedegen partij wist hij Job ogenschijnlijk moeiteloos op remise te houden. Op dit moment wordt de 1ste plaats in de topcompetitie gedeeld door 3 personen, Job, Franck en Martien. Zij hebben allen 1,5 verliespunt. Dat wordt dus een spannende ontknoping!

Terug naar de partij Job – Niels en een belangrijk moment daarin.

In bovenstaande stelling heeft Job zojuist 20. Pd4 gespeeld. Job kon al even op een klein plusje bogen en met deze zet hoopte hij dat voordeel verder uit te bouwen. Het antwoord van Niels heeft hij wellicht wel bekeken, maar de taxatie van Niels zal beter geweest zijn. Na een massa-afruil bleef er een potje remise stelling over. Klik maar mee op het bord: 20. ..,Pxc4! 21. Pxe6, Pxd2 22. Pxf8, Pxf1 23. Pxg6, hxg6 24. Lxf1, Lxc3 =. Zeer knap gezien en dus een verdiende remise! De vrede werd hierna snel getekend.

20170307_212440

Brent won van Gilion in een leuk gambietje. De PC vond het maar niks wat Brent op het bord toverde, maar zoals wel vaker in die gambietjes is het toch altijd een uitdaging om iets te verzinnen tegen de aktiviteit van de tegenstander. Gilion had geen goed verweer en ging er alsnog kansloos van af.

20170307_212445

Een bizar potje speelden Michel en Rob. Na 20 zetten concludeerde Rob terecht dat Michel zijn h3 niet klopte. Maar hij wist er geen gebruik van te maken. Er eerlijk gezegd denk ik dat geen enkele Dubbelschaker dat had gevonden. Kijk eens naar onderstaande stelling na 20. h3.

Hier had Rob toe kunnen slaan volgens de PC met 20. .., Pb3! 21. Pxb3, Lxb3 22. Ld1, Da5 23. Tf1, Tfc8 24. Lxc2, Txc2 en wit staat muurvast. -2.5 is het kennelijk…

Hierna wist Michel los te komen met zijn stelling en kwam op groot voordeel te staan. Een kritisch moment was in onderstaande stelling:

Hier speelde Michel zijn dame naar c1, maar hij had 2 belangrijke alternatieven die veel sterker waren. Michel zelf gaf al aan dat 29. Lxb5 een zeer kansrijke optie is. Dat is zeker waar! Maar een andere sterke zet was ook 29. Lb4. Zwart kan kwalverlies voorkomen met 29. ..,Dc7 en vervelende dreigingen op h2, maar de witte stelling is wel weergaloos geworden. De toren op a6 bezorgd zwart aardige kopzorgen.

In steeds groter wordende tijdnood maakte Michel een paar zetten later een kolossale blunder en toen was de partij snel voorbij.

De andere partijen:

Christiaan kon het niet bolwerken tegen Wil
Christiaan kon het niet bolwerken tegen Wil
Hans speelde een sterke partij tegen Mari en won overtuigend, zo leek het.
Hans speelde een sterke partij tegen Mari en won overtuigend, zo leek het.
Tussen deze 2 mannen is een remise niet een heel verrassende uitslag :-)
Tussen deze 2 mannen is een remise niet een heel verrassende uitslag 🙂
Hier won de degelijkheid van Eric het tegen het "loterij-schaak" van Roy
Hier won de degelijkheid van Eric het tegen het “loterij-schaak” van Roy
Een strakke overwinning van Joop, nadat Eldon vlak na de opening een mooie kans liet liggen.
Een strakke overwinning van Joop, nadat Eldon vlak na de opening een mooie kans liet liggen.
Reinder was niet opgewassen tegen het sterke spel van Hans B.
Reinder was niet opgewassen tegen het sterke spel van Hans B.

Alle uitslagen zijn verwerkt en de stand is weer up-to-date!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar