Topcompetitie nadert ontknoping

In de topcompetitie wordt het ongemeen spannend de komende tijd. Er lijken namelijk zelfs 4 spelers te zijn die in aanmerking komen met deze prestigieuze prijs aan de haal te gaan. Grootste kanshebbers zijn wellicht Brent en Michel. Zij hebben beiden nog maar 1.5 verliespunt. Echter moeten zijn nog wel 3, respectievelijk 4 partijen spelen. Martien en Job zitten er vlak achter met 2 verliespunten, maar zij hebben ook nog maar 1, respectievelijk 2 partijen te spelen. Brent en Michel kunnen zich dus geen misstappen meer veroorloven.

Afgelopen dinsdag werden er 2 topcompetitie partijen ingehaald, voordat komende dinsdag ronde 8 op het programma staat. De witspelers Job en Brent wisten behoorlijk eenvoudig te winnen van Franck en Matthijs.

Zie hieronder een partijfragment uit de partij Job – Franck. Frank heeft zojuist een blunder begaan met ..,Pe7. De vraag is alleen waarom dit zo’n fout is? Zie jij het?

De oplossing is, als je er niet uit komt, te achterhalen door op een van de buttons onder het bord te klikken.

Brent won van Matthijs. In een 2. Pc3 variant tegen het Hollands kwam Matthijs niet zozeer slecht uit de opening, maar het type stellingen is wel heel passief voor de zwartspelers. Matthijs speelde het eigenlijk keurig een tijd lang, maar toen zijn dame op verkenningstocht ging naar b4 ging het snel mis.

Voor de rest werd er flink wat gespeeld in de interne competitie.

Martien won erg gemakkelijk van Hans #, alias de pionnenman. Martien hield er dus verschillende keren al rekening mee dat Hans weleens op een pionwinst aan het azen was. In onderstaande stelling had hij echter beslist niet op f2 mogen slaan:

Na het voordehandliggende 13. Le3, Df3 volgende het door Hans gemiste 14. Lh3! Hierna bleek zijn dame opgesloten en het kostte hem een vol stuk om hem nog te redden. Op zet 15 gooide Hans de handdoek in de ring.

Teun en Michel speelden een maf potje. Teun kwam ontzettend goed uit de opening en kreeg bijna gratis een kwal kado van Michel die zijn toren op d6 in de aanbieding deed. De achterliggende gedachte snap ik nog niet helemaal.

Teun kwam zoals gezegd erg goed te staan, maar kon zijn voordeel niet vasthouden. Dat is ook altijd lastig tegen zo’n creatieve speler als Michel. Richting het eindspel leek het er zelfs nog op dat Michel het zou gaan winnen, maar dat zou gezien het spelverloop niet eerlijk zijn geweest. En gelukkig eindigde deze partij onbeslist. Wat heet… er bleven op het eind slechts 2 koningen op het bord over. Knap gestreden mannen!

Hieronder nog beknopt de andere uitslagen van de avond:

Joop wist knap te winnen van Reinder
Rob wist na een heel lange partij van Ebe te winnen. Maar het is maar de vraag of de eindstelling, waarin Ebe door zijn vlag ging, gewonnen was voor Rob.
Joey was andermaal dit seizoen te sterk voor Bart
Diederik was een maatje te sterk voor Max

 

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar