Tom clubkampioen tot rating 1750!

Finale playoff tussen Rob en Job

Ja, er is genoeg nieuws te melden nu het seizoen richting het einde loopt en verschillende beslissingen gaan vallen.

Tom kampioen

Tom is dinsdag zonder te spelen clubkampioen geworden in de ratingcategorie tot 1750. Normaal gesproken had het op een playoff uitgelopen, maar omdat Ebe zich zoals altijd op het einde van het seizoen in de UK bevindt en dus niet voor de playoff kan spelen, gaat de titel automatisch naar Tom, die ook de hoogst geeindigde is in deze categorie.

Nu zul je je misschien afvragen waarom Tom toch in aanmerking komt hiervoor met een rating van dik boven de 1750. Het gaat echter om de rating die je in augustus hebt, aan het begin van het seizoen. En toen had Tom een rating van 1749. Prima uitgekiend en een overtuigend kampioenschap! Gefeliciteerd!

Playoff clubkampioenschap tussen Rob en Job

Het was dinsdag de allesbeslissende avond voor de plaatsing om de playoff. Een van de 3 spelers zou af gaan vallen, Job, Rob of Martien. Het zal duidelijk zijn dat Martien het niet is geworden, maar oh boy, wat had hij een kansen! Kijk eens hieronder hoe het stond na de 9de zet van Rob die met wit speelde (9. Pc3).

De PC geeft hier al een +2 voor zwart. Martien speelde het logisch uitziende 9. ..,Lb4, maar de zet ..,Da5 was veel sterker geweest. Zwart dreigt dan niet alleen op d4 te slaan, ook de zet ..,Pb4 wordt wel heel gevaarlijk. Nu won Martien slechts een pionnetje, maar daar kreeg Rob het loperpaar voor. En dit bleek heel veel compensatie op te leveren. Te veel zelfs en Rob, onze Escape Artist, ging er weer eens met het volle punt vandoor.

De escape artist
De escape artist

Hiermee was duidelijk dat Rob 1ste zou staan met het ingaan van de playoffs. Ongeacht de uitslag Hans # – Job. Job deed echter wel wat hij aan zijn rating verplicht was te doen.

20170516_213151

In een alleraardigst potje waarin Hans heel lang prima spel speelde en zeker niet minder stond, ging het rond de 30ste zet denk ik toch minder voor Hans en kwam Job beter en beter te staan en pakte een welverdiend punt.

Brent plaatst zich voor Meierij Cup

In een fenomenale halve finale eindstrijd (wat een herhaling was van de finale vorig jaar) heeft Brent zich geplaatst voor de finale van de Meierij Cup ten kostte van Franck. Evenals de finale vorige jaar viel de beslissing nu pas in de vluggerpartijtjes, nadat de reguliere rapidpartijen in een gelijk spel waren geëindigd.

20170517_001513

Vooral de 1ste rapidpartij was zeer spectaculair en Franck won die ontzettend mooi met een studieachtige wending op het einde. In de 2de match ging het echter mis bij Franck want hij liet zich al snel tegen de muur zetten en verloor materiaal. Dat werd dus snel vluggeren beneden in het cafe. In de vluggertjes was Brent heer en meester en plaatste zich zodoende voor de eindstrijd tegen Rob.

Interne partijen

20170516_213124
Hans won van Reinder nadat laatstgenoemde iets teveel risico nam in de koningsaanval. Hans bekroonde de partij met het mooie zetje d6-d7 waarmee hij nog meer materiaal won.

 

20170516_213118
Gregor speelde zeer degelijk tegen Gilion en had heel lang de standaard compensatie die zwart krijgt in de Wolga. Gilion moest alle zeilen bijzetten, maar werd geholpen door Gregor toen die in tijdnood kwam en het overzicht kwijtraakte.

 

20170516_213113
Joey was oneven dinsdag en moest het opnemen tegen Komodo met een rating van 1550. Deze keer bleek te PC toch iets te sterk te zijn en het schaakmat op het einde was een heel mooie!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar