Spannende remise in 1ste playoff partij!

De strijd om het clubkampioenschap is helemaal losgebarsten met het spelen van de playoff tussen Martien en Brent. Het was een ware kraker van een partij, waarin Brent de hele partij tot keepen werd gedwongen. Maar hij deed dit uitstekend en met slechts 2 koningen op het bord kon Martien op het eind niet anders dan zich neerleggen bij remise. Zie hieronder voor een uitgebreide analyse van Martien zelf:

Er volgt dus nog een playoff wedstrijd, en ongeacht wat de uitslag wordt, er zal een nieuwe clubkampioen gekroond gaan worden!

Overige partijen

Het blijft rustig op de clubavond zo op het einde van het seizoen en de pensionado’s allemaal op vakantie. Toch werd er nog wel wat gespeeld:

Joey won volgens mij in een overtuigende partij van Reinder, alhoewel ik door mijn partij tegen Brent weinig ben toegekomen om de andere partijen aandachtig te bekijken.

20160524_205251

Hans B won van Gregor. Dit leek me enigszins verrassend, daar het me leek dat Gregor een gezonde pion voor stond in het middenspel.

20160524_205258

De laatste andere serieuze partij werd gespeeld door Christiaan en Michel. Michel was de hele partij flinke druk aan het uitoefenen tegen de koning van Christiaan. Hij hield het allemaal nog wel bij elkaar, maar moest her en der een pionnetje geven om erger te voorkomen. Toen uiteindelijk de zware stukken van het bord verdwenen resteerde slechts een kansloos eindspel, wat Christiaan terecht opgaf.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar