Schaakridder plaatst zich voor hoofdronde Meierij Cup!

Het was in de Meierij Cup nog spannend in 1 poule, voor wat betreft plaatsing voor de knock out fase van de Meierij Cup. In poule B had Job zich al geplaatst en Michel E stond kansloos onderaan. Maar daartussen in hadden Martin en Matthijs beide 2 punten en het zou dus gaan om het onderlinge resultaat wie zich zou plaatsen voor de hoofdronde. En geheel tegen de rating verhouding in werd dit een zeer overtuigende winst voor Martin! Matthijs kwam net terug rijden uit Wijk aan Zee waar hij mee speelde met de 10-kampen. Daar was hij zeer overtuigend begonnen met 5,5 uit 6 en tikte net geen 2400 als TPR aan. Maar toen kwam de klad erin. Hij eindigde met 0 uit 3 en werd net geen 1ste meer in zijn poule. En helaas voor hem, werd deze negatieve trend nog even doorgezet naar de clubavond op dinsdag. Hopelijk herpakt Matthijs zich snel weer!
Voor Martin was het een grandioze avond en mag het in de knock out opnemen tegen Franck. Zie hieronder de volledige indeling:

Hoofdronde:

Franck – Martin
Gilion – Job
Rob – Niels
Martien – Brent

Losers Cup:

Teun – Michel
Diederik – Matthijs
Tom – Reinder
Hans # – Ebe

Topcompetitie

In de topcompetitie werden er 3 matches gespeeld.

Job – Michel werd remise. Een redelijk correcte uitslag bij bestudering van de partij. Job had meer ruimte uit de opening, maar Michel had zijn verdediging keurig op orde. Op een enkel moment hebben beide mannen een klein kansje gemist, maar al met al is de partij niet echt uit balans geweest.

Rob – Guido werd een knappe overwinning voor Rob.

Het was echter wel dat Guido verwoede pogingen ondernam om Rembrandt met een vol punt te verlaten. Zo offerde hij een kleine kwal voor een paar pionnen. Hierdoor ontstond een zeer spannende onevenwichtige stelling. Maar het grote nadeel van zwart was dat zijn toren op b8 niet in het spel kon komen. Hierdoor had Rob veel meer mogelijkheden en hij wist zelfs een pion naar d6 door te stoten. Even later liep het pardoes mat, daar Guido in een matnet liep, waarvan hij nog niet bekend was met het matbeeld. Ik ben er overigens wel benieuwd naar, want ik heb het ook nog niet gezien.

Martien – Niels kende een onterechte winnaar.

Niels leek in de opening in de fout te gaan, maar het bleek gelukkig voor hem allemaal erg mee te vallen. Het kostte hem een kwal, maar daar kreeg hij compensatie voor. Martien was niet in staat de compensatie ongedaan te maken en Niels versterkte zijn stelling langzaam aan. Het was ook een erg tactisch duel waarin beide heren kansen op groot voordeel hebben laten liggen. Uiteindelijk zag Niels zijn sterke pot niet beloond en leverde zomaar een dame in na de 40ste zet. Een gelukkige Martien zag en passant dat hij de nummer 1 positie in de interne ladder had overgenomen.

Hertogjan League

Ebe – Diederik liep in remise.

Het was een vreemde partij waarin Ebe een stonewall opstelling met wit koos. Maar van deze muur was na de opening al niet veel meer over. Diederik had veel initiatief maar dit vergooide hij op gegeven moment in 1 zet door met het verkeerde stuk te spelen. Dit terwijl hij het nog wel zo goed tussen zijn oren had geprend… maar ja, soms doen die handen dan toch ineens wat anders. Gelukkig wist Diederik het daarna nog net tot remise te keepen.

Roy en Hans speelden de langste partij van de avond maar ook dit liep uit in remise. Het werd een Caro-Kann waarin de zwarte opstelling eens te meer zeer degelijk bleek.

Radler League

Joop – Hans B werd een overwinning voor Hans. Hoe precies weet ik niet meer.

Reinder – Teun kende ook een gelukkige winnaar.

Teun kwam er eigenlijk niet echt aan te pas en Reinder won richting het eindspel een belangrijke pion op e6. Maar Teun liet zich niet naar de slachtbank leiden en vocht voor wat ie waard was. Hij bracht wat complicaties in de stelling en Reinder overzag al vrij snel wat, waardoor hij een stuk verloor. Toen was het ook meteen einde partij.

Interne competitie

Er werd ook nog in de interne competitie gespeeld. De kortste partij met grote voorsprong was een salonremise tussen Franck en Michiel.

Bart en Joey maakten er wel een heel spannende partij van.

Bart won deze partij, nadat hij het toch heel lang erg zwaar had met verschillende penningen die hij moest zien af te wenden. Op een of andere manier lukte hem dat en hij nam het initiatief over door een koningsaanval op te starten. Uiteindelijk promoveerde zijn a-pion en kon Joey het opgeven. Enig smetje op de partij… Als Bart nu had gepromoveerd naar een paard dan was deze partij onsterfelijk geworden! Dat was namelijk mat in 2! Met de dame die Bart nu haalde was ook niet veel mis. Joey gaf het namelijk meteen op.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar