Planning rest seizoen en stand clubkampioenschappen

Het is bijna moederdag en dat betekent dat het einde van het schaakseizoen langzaam aan in zicht komt. Ik wilde jullie op de hoogte stellen van hoe de laatste weken eruit zien en wat de stand om het clubkampioenschap is.

Allereerst de planning. Deze ziet er als volgt uit:

dinsdag 16 mei 2023Ronde 32
dinsdag 23 mei 2023Ronde 33 en Playoff dag 1 (+ inhalen TC/HJ, finales meierij)
dinsdag 30 mei 2023Ronde 34 en Playoff dag 2 (+ inhalen TC/HJ, finales meierij)
dinsdag 6 juni 2023Ronde 35 en Playoff dag 3 (+ inhalen TC/HJ, finales meierij)
dinsdag 13 juni 2023Ronde 36 en Playoff dag 4 (+ inhalen TC/HJ, finales meierij)
dinsdag 20 juni 2023Rapidkampioenschap
zaterdag 24 juni 2023Huub van Dongen Memorial

Zoals jullie zien is er nog 1 speelronde voordat we de playoffs in gaan. In de playoffs wordt gestreden om het clubkampioenschap, in meerdere categorieen! Zo hebben we een algemeen clubkampioenschap, maar ook in de categorie tot 1750 en tot 1400.
Tijdens de weken dat die playoffs gespeeld worden loopt de interne competitie ook gewoon door zoals jullie gewend zijn, je kunt dus gewoon elke dinsdag komen spelen. Maar we zien ook vaker dat een groepje schakers afspreekt voor een snelschaakavondje in Rembrandt of zelfs nog een extra training gegeven wordt.

Maar terug naar de stand om dat clubkampioenschap. Hoe staan we ervoor? Zie hieronder:

Nog even als reminder. Mocht er een gat zijn geslagen van 150 punten of meer, dan hoeft er geen playoff gespeeld te worden en is de hoogste geeindigde automatisch clubkampioen!

In het algemeen clubkampioenschap zijn er 2 spelers die binnen de 150 punten vallen, Brent en Rob. Martien lijkt uitgeschakeld te zijn. Komende dinsdag zou zomaar de indeling Rob – Brent op tafel kunnen komen en dan zou Brent een playoff nog kunnen voorkomen en direct clubkampioen worden!

In de categorie tot 1750 (uitgaande van de ratinglijst van de KNSB van aug) zien we eens een ander beeld dan de playoff die we gewend zijn in deze categorie, namelijk Ebe tegen Joey. Nee, Christiaan laat het hele seizoen al zien in vorm te zijn en heeft zich met enkele fraaie resultaten hoog in de ranglijst weten op te werken. Er zit een playoff tussen Ebe en Christiaan aan te komen!

In de categorie tot 1400 (deze hebben we sinds dit seizoen ingevoerd) is het heel spannend, maar Max en Joop lijken de grootste kanshebbers op plaatsing voor de playoff te gaan worden!

Het wordt dus een spannende ronde dinsdag wanneer beslist zal gaan worden hoe die playoffs er precies uit komen te zien!

Als laatste nogmaals de oproep aan alle leden je aan te melden voor ons Huub van Dongen Memorial toernooi! Ik hoop op een grote opkomst van de Dubbelschakers in ons jubileum seizoen met ook een heel bijzondere editie van dit toernooi!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar