Meierij Cup finale zal gaan tussen Franck en Brent!

Het was dinsdag een beregezellige clubavond bij Dubbelschaak. Met dank aan de avondcompetitie, Meierij Cup, topcompetitie en gewone interne waren er liefst bijna 30 schakers aanwezig in de bovenzaal bij Rembrandt. En dat maakt het gezellig druk!

En dat was het niet alleen… Er werden ontzettend veel zeer spannende partijen gespeeld. Wat te denken van de kraker tussen Michel S en Niels om de topcompetitie? Niels speelde heerlijk creatief en had Michel tot het randje van de afgrond gedreven. Maar tijdsgebrek op het laatst stond een sensatie in de weg en Michel wist alsnog te winnen. Hiermee wist hij zich tevens te verzekeren van een 2de plaats in de topcompetitie. Een zeer knappe prestatie!

Ook Joop en Max speelde een vette pot. Max ging met zwart zeer aanvallend van leer en gooide al zijn stukken richting de koning van Joop, die zich kranig aan het verdedigen was. Het leek er eigenlijk op dat Joop het allemaal had overleeft toen hij ineens met de melding bij me kwam dat hij het toch niet had weten te redden. Een leuke pot en knappe prestatie van Max.

De meeste lof werd deze avond verdiend door Christiaan. Hij moest met zwart aantreden tegen het verschrikkelijke Berkelbeest, maar hij wist zich ongelofelijk knap staande te houden. Remise was in handbereik tegen het slaan van de klok om middernacht toen hij een theoretische remise met lopers van ongelijke kleur kon bereiken. Hier ging hij dus in de mist en moest dus helaas een 0 noteren. Maar wat een ontzettend knappe partij tegen een tegenstander met liefst 600 ratingpunten meer!

En dan nog de halve finales van de Meierij Cup. Wat een affiches waren het: Franck – Michiel en Brent – Job. Maar de eerlijk gebied me te zeggen dat het hier net ff iets minder spannend was als op de andere borden in de speelzaal. Het werden 2 duidelijke overwinning (2-0) voor zowel Franck als Brent. Michiel had in de eerste partij ogenschijnlijk grote kansen op winst, maar dit bleek achteraf toch tegen te vallen en met de al krappe tijd op de klok wist Franck het geroutineerd uit te maken. De andere 3 partijen waren degelijke overwinningen waar weinig op af te dingen viel.

Zo heeft Brent ervoor gezorgd dat Job na de topcompetitie, nu ook de Meierij titel niet kan prolongeren. Maar de Meierij is nog niet beslecht… De finale Brent tegen Franck staat genoteerd! Een fantastische match zal dat gaan worden!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar