Martien kraakt Rob voor 2de keer op rij

Met die verschillende interne activiteiten kan het het bij Dubbelschaak af en toe gebeuren dat je snel achter elkaar tegen dezelfde tegenstander speelt. Zo speelden Martien en Rob vorige week tegen elkaar in de interne competitie, en mochten ze afgelopen dinsdag met dezelfde kleurverdeling weer tegen elkaar. 20151103_204321

En ook deze keer mocht Martien winnen en ook deze keer kreeg hij de partij kado toen Rob in iets mindere stelling plotseling grof materiaal kado deed. Het verschil met vorige week was dat het nu geen dame, maar slechts een stuk was. Daarbij kreeg Rob nog wat pionnen ervoor terug waardoor het toch nog heel spannend werd, en al helemaal omdat Martien zijn laatste seconden wegtikten en het moest doen met 30 seconden per zet. Martien deed in vliegentijd tijdnood met ingewikkelde stelling een verkapt remise aanbod door een eeuwig schaak af te dwingen. Rob dacht dit te kunnen voorkomen, maar miste hierdoor een horizontale switch van de witte dame waardoor het pardoes mat in 2 was!

De andere partij werd afgewerkt in het Philips stadion. Wil en Franck speelden een waanzinnig spannend potje blindfold chess. Wil dreef Franck naar het randje van de afgrond… maar toen gebeurde het… PSV scoorde de 1-0, het stadion ontplofte en in 1 klap waren beide spelers helemaal vergeten hoe het nu ook alweer stond. Ze hebben toen toch maar besloten de partij remise te geven om een onreglementaire zet te voorkomen.
Jammer, maar volgende keer hopelijk toch weer een match in Rembrandt. Voor de toeschouwers ook wel zo leuk!

20151103_203310

In de Hertogjan League werden ook 2 partijen gespeeld. Tom en Michel maakten er werkelijk een zeer spannend potje van.micheltom

In nevenstaande stelling heeft Michel zojuist 11. Pa3 gespeeld.Tom zag zijn kans schoon en pakte terstond de pion op h3. Het idee is dat het witte paard op f3 in blijft staan met vork op K+D! Michel sloeg brutaal toch terug, immers… de zwarte dame staat dan ook in. Er volgde een grote afwikkeling en uiteindelijk bleek Tom dat pionneke op h3 over te houden. Deze pion winst vertaalde zich uiteindelijk naar een eindspel met een pluspion waarin de a-pion de winst bracht!

Eerlijk gezegd kan ik zelf niet veel vertellen over de andere partijen. Mijn potje tegen Rob was zo complex dat ik minder als anders rond heb kunnen lopen. De uitslagen zijn allemaal wel bekend en zijn te vinden op hun inmiddels getrouwe plaats. Je kunt altijd wel een kleine samenvatting van je partij maken en die delen via de reakties onder dit verslag.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar