Joey koploper interne competitie senioren!

Ja, het is er toch eentje voor Joey om in te lijsten… Hij staat bovenaan in de stand om de interne competitie. En omdat hij wat lager gerate is, moet hij hiervoor wel een bijzondere prestatie hebben neergezet in ronde 1. Het slachtoffer was niemand minder dan Hans #. De partij begon nog wel zo goed voor Hans, maar wellicht dat het snelle stukwinst hem wat overmoedig maakte… In een poging Joey snel mat te gaan zetten overzag hij pardoes een paardvork die hem zijn dame kostte!

De interne competitie is dus van start en het was meteen lekker druk, ondanks dat Nederland druk bezig was Zweden op gelijkspel te houden in de kwalificatiereeks om het WK.

Max maakte een stuurfout in de opening
Max maakte een stuurfout in de opening

Omdat ik zelf geen partij had en grotendeels beneden zat heb ik niet heel veel van de wedstrijden mee gekregen. Wel kreeg ik al snel gezelschap van Max die ietswat beteuterd beneden kwam. Hij verloor zeer snel van Diederik (die zich weer vaak zal laten zien op de dinsdagen dit seizoen), voornamelijk doordat hij van een scherpe welbekende variant de theorie niet kende. En dan is het heel lastig. Het was uiteindelijk mat in iets van 15 zetten.

Rob won gedecideerd in het eindspel dankzij een overweldigende activiteit
Rob won gedecideerd in het eindspel dankzij een overweldigende activiteit

De laatste partij die bezig was was die tussen Reinder en Rob. In houtjes stond het zeer lang gelijk, maar, zoals ook op de foto te zien, heeft Rob zijn zware stukken getripleerd op de d-lijn. Dat in combinatie met een oprukkende h-pion maakte dat Reinder de boel niet meer bij elkaar kon houden.

Er werd veel meer gespeeld, maar alle uitslagen staan inmiddels online, alsmede de tussenstand met dus Joey aan kop!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar