Job verstevigt koppositie

Job heeft afgelopen dinsdag zijn koppositie flink verstevigd na een overtuigende overwinning op Ebe. Tegelijkertijd zag hij de concurrenten Martien en Gilion verliezen, waarmee zijn voorsprong op nummer 2 in de ranglijst is opgelopen tot bijna 100 punten.

Tegen Ebe ging het voor Job toch redelijk eenvoudig, ook al besteedde hij zeeën van tijd om de witte Stonewall van Ebe te bestrijden. Na 17 zetten gingen de stukken echter al in de doos toen Ebe het in de taktiek af liet weten.

In bovenstaande stelling heeft Ebe zojuist met zijn dame een pion terug geslagen op c4. Hoe wordt dit door zwart afgestraft?

Martien werd ingedeeld tegen Komodo en had een heel zware partij nadat Komodo met wit al snel een dameruil afdwong. Er ontstond een zeer strategische partij en ook al speelde Komodo lang niet altijd even best (hij stond ingesteld op een rating van iets meer dan 2000), toch werd Martien volledig van het bord gespeeld. Een zure nederlaag voor de competitieleider die toch wel hoopt ooit eens clubkampioen te kunnen gaan worden.

De nummer 3 op de lijst verloor dus ook.

Gilion werd door # senior opgeknoopt in een kennelijk foutloze partij!

Hieronder heel sumier de andere partijen

In de topcompetitie werd een bloedeloze remise gespeeld tussen Matthijs en Wil

 

Joop redde het niet tegen Winston.

 

Roy won in een lange partij van Hans B
Joey won al snel pionnen tegen Reinder, maar daarmee niet de partij. Het werd remise.

Bittergarnituur

Tja, jullie zullen je wel afvragen waarom die foto nu helemaal bovenaan dit bericht? Wel… Ebe is 70 jaar geworden en had dit afgelopen dinsdag graag willen vieren door te trakteren. Echter… de halve club was ziek en de mensen die er waren gingen of snel naar huis, of waren heel lang bezig met hun partij. Vandaar dat deze traktatie een week is uitgesteld en bij deze de oproep om in grote getalen te komen schaken op 27 februari. Het is ook avond competitie, dus het wordt sowieso al een drukke avond.

Ebe, misschien je pin-limiet tijdelijk verhogen? 😉

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar