Jaarverslag interne competitie 2015-2016

Terugkijkend

Het afgelopen seizoen is de interne competitie bijgehouden op de Dubbelschaak site. Ik verwijs dus graag daarnaar voor wat betreft de eindstanden in de ladder competitie, Meierij uitslagen, topcompetitie en nog veel meer.

Afgelopen seizoen werden er voor de interne competitie 220 partijen gespeeld. Dit is exclusief de Meierij Beker wedstrijden, avondcompetitie en KNSB/NBSB beker wedstrijden. Dit is iets minder dan het vorige seizoen.

Clubkampioen is Brent Burg geworden. Gedurende het hele seizoen was het een nek aan nek race met Martien van der Meijden, alhoewel laatstgenoemde op het einde van het seizoen Brent wel langdurig in de rug moest kijken. Toch plaatste Martien zich voor de Playoff, waarin hij Brent zwaar op de proef stelde in beide partijen. Maar Brent is zeer sterk in het keepen van iets mindere stellingen en dat deed hij ook in deze Playoff met verve. Met een 1,5-0,5 overwinning pakte hij voor het eerst de titel van Clubkampioen Dubbelschaak ’97 en volgde hiermee Job de Lange op. Gefeliciteerd!

Clubkampioen tot rating 1750 werd onze jeugdleider Ebe Reitsma. Hij eindigde met ruime voorsprong op de nummer 2, zodat hij de playoff wist te ontlopen en met gerust hart op een lange vakantie kon.

Ebe is clubkampioen tot rating 1750!
Ebe is clubkampioen tot rating 1750!

De topcompetitie werd ook gewonnen door clubkampioen Brent met een ruime voorsprong op zijn rivalen.
Afgelopen seizoen werd er voor het eerst een zogenaamde sub-top competitie gespeeld in de vorm van de Hertogjan League. Deze competitie werd gewonnen door Gilion Berkelmans die zich hiermee tevens plaatste voor een plekje in de topcompetitie komend seizoen!

20160830_210753
Gilion winnaar van de Hertogjan League!

Ook dit jaar werd er fel gestreden in de Meierij Cup. Uiteindelijk wisten Franck en Brent zich te plaatsen voor de finale, iets wat hen beiden eigenlijk heel gemakkelijk af ging. De finale was andere koek, want hierin wisten de reguliere partijen geen uitsluitsel te geven. Er moest gesnelschaakt worden en daarin bleek Brent de sterkste te zijn. Het zal opvallen dat Brent flink wat heeft gewonnen afgelopen seizoen, sterker, hij won ook nog de snelschaak en rapid titels!

Vooruitlopend

De competitie zoals we die afgelopen seizoen gespeeld hebben zal niet in opzet veranderen. Een puntje van aandacht blijft de aanvangstijd van de interne partijen. De aanvangstijd is om 20u en vanaf dat moment mogen de klokken gestart worden. Het is namelijk erg vervelend als je netjes voor 20u binnen komt en je tegenstander komt pas iets voor half 9 komt opdagen.
De wedstrijdleiding zal hier ook streng op toe blijven zien en vaker een herindeling doen om 20u15 als de tegenstander er niet is.

Afsluitend

Voor komend seizoen hopen we op wederom een gezellig jaar met opnieuw fantastische partijen op elk niveau!

Martien van der Meijden

Interne competitie leider Dubbelschaak ´97

Eindstand interne competitie:

eindstand1516

Meierij Cup

Knockout:

Finale:

Brent – Franck 1-1 (Brent wint na snelschaken)

Bovenstaande dient gespeeld te zijn uiterlijk 14 juni

Halve finales:

Michiel – Franck 0-2
Job – Brent 0-2

Bovenstaande dient gespeeld te zijn uiterlijk 12 april

Kwartfinales:

Job – Hans H 1.5 – 0.5
Guido – Brent –> Brent walkover
Franck – Martien 2-0
Michiel – Michel E 2-0

Voorrondes:

meierijcup_voorronde

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar