Hans B zorgt bijna voor sensatie!

Afgelopen dinsdag was zo’n beetje de drukste dinsdag van het seizoen met liefst 10 partijen om de interne competitie! Helaas was ik er zelf niet bij, dus het verslag zal wat aan de korte kant zijn. Maar toch heb ik wel wat :-),

Hans B – Job
Commentaar Job: Ik won in het middenspel een pion maar Hans bleef zich stevig en aktief verdedigen. Er werden steeds meer stukken geruild, ik speelde die fase niet alert genoeg,  en uiteindelijk bleef er een toreneindspel over met 3 pionnen van mij tegen 2 pionnen van Hans, op de Koningsvleugel. Waarschijnlijk was dit objectief remise maar dan moet je het wel tot het eind heel nauwkeurig blijven verdedigen. Uiteindelijk maakte Hans een fout waardoor ik een 2e pion won, en toen was het gedaan.

Mark – Bart
In een scherpe opening die Bart van Brent afgekeken moet hebben ging hij helaas toch erg snel in de fout… Zie hieronder de stelling na 11 zetten, wat tevens de eindstelling was:

mark_bart

Winston – Patrick
Commentaar Winston: ik heb vandaag weer veel kadootjes weggegeven

Michel vd Elzen – Joey
Walkover voor Michel. Joey verzwakte zijn koningsstelling en werd daarvoor hard afgestraft.

Ebe – Roy
Ebe-Roy

Commentaar Ebe: Het ging gelijk op omdat beide spelers alle tactische kansen netjes links lieten liggen. Zelfs het pionnen eindspel had ik nog kunnen winnen, maar het is lastig zoiets in een halve minuut uit te rekenen. Zie diagram. f4 wint. Zwart komt in zetdwang en moet d4 spelen, wit pakt met de c-pion en houdt de zwarte doorbraak met de koning tegen.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar