Gezamenlijk koplopers met ingaan van laatste ronde voor playoff

Wie zou toch ooit kunnen vooraf bedacht hebben dat na 31 speelronden de tussenstand aan kop als volgt zou zijn:

stand interne

Wetende dat er zich na volgende week maar 2 spelers hebben geplaatst voor de playoffs, maakt dat het de komende ronde wel bijzonder spannend gaat worden. Als deze 3 heren komende dinsdag gewoon aanwezig zijn, dan is de te voorspellen indeling al dat Rob met wit tegen Martien zal gaan spelen en Job tegen een van de spelers daaronder. Waarschijnlijk Brent of Guido als het aan de competitieleider ligt, maar dit laatste is ietwat onzeker natuurlijk.

Kortom, alle 3 de spelers hebben plaatsing voor de playoff in eigen hand. Daarbij is het ook van belang om als 1ste te eindigen, want dan heb je in de playoff namelijk voldoende aan een gelijkspel.

Dit wordt een finale zoals we bij de spannendste climaxen in het voetballen nog nooit gezien hebben. Zelfs niet in dat jaar dat Twente kampioen werd!

Uitslagen dinsdag

De topper die gespeeld werd en het resultaat dat leidde tot bovenvermelde tussenstand is de remise tussen Job en Rob. Het was een heel spannende partij waarin tot laat gestreden werd voor het punt. Uiteindelijk is remise denk ik wel een redelijk terechte uitslag. Een snelle computer analyse laat zien dat Rob de eerste helft van de partij het betere van het spel had. Vanaf zet 30 toen Job een ijzersterk kwaloffer had voorbereid en Rob mogelijk terecht afsloeg (Komodo had em wel geslagen) sloeg de beoordeling om en kreeg Job een plusje. Uiteindelijk vertaalde zich dit naar een pluspion, maar Rob bleef aktief spelen en kreeg een ijzersterk paard in het midden van bord. Het hield Job teveel bezig en zodoende werd en na een paar zetherhalingen tot remise besloten.

In de topcompetitie wist Michel zijn 2de overwinning te boeken. Ditmaal ten koste van Franck die al vrij vroeg een stuk ertegenaan gooide in de veronderstelling dat Michel de koningsaanval niet zou gaan overleven. Maar dit deed ie juist met verve! Hij overleefde hem zelfs niet alleen, hij nam de aanval ook over en met een stuk minder was er toen geen houden meer aan voor Franck. Een leuke partij!

Martien speelde met zwart tegen Reinder en won volgens verwachting. Echter, Reinder wist er wel een heel spannende partij van te maken en wist met het #-systeempje met wit toch lange tijd een klein plusje te behouden. Op gegeven moment ging hij echter iets te aktief van leer met zijn g-pion en dat werkte uiteindelijk averechts waardoor hij een stuk verloor of anders mat zou gaan.

20170509_211752

Eric Merx speelde zijn laatste partij in de Hertogjan League, en wat heeft hij een fantastische prestatie neer gezet! Via een klinkende overwinning met dank aan zijn nu al beruchte Hippo-systeem staat hij nu 1ste en Wil zal zijn laatste partij moeten winnen om hem nog te passeren. Grootse klasse van Eric die vooraf op rating niet had gedacht ├╝berhaupt bij de bovenste helft te kunnen eindigen!

20170509_211812

Bart won dinsdag van Joop. Ik weet eerlijk gezegd niet precies hoe het hier mis ging bij Joop, maar ik vermoed dat hij niet was opgewassen tegen de continue druk die Bart hem oplegde door het centrum en een koningsaanval. Joop moest materiaal geven en toen was het snel gedaan.

Eerder op de avond won Gregor overigens van Max. Het was een snelle partij waarvan ik eigenlijk alleen in het notatieboekje zag dat het op de 19de zet ..,Th2 mat was voor Gregor.

Finale loserscup Meierij bekent!

In de Meierij cup werd de laatste halve finale afgewerkt in de loserscup. Het ging tussen Piet en Tom en oh man, wat was dat eerste potje spannend!

20170509_211803

Ik heb er veel naar gekeken en het had er alle schijn van dat Piet te weinig compensatie had voor een geofferde pion. Tom speelde zeer sterk en aktief schaak en Piet moest het hebben van taktische grappen. Uiteindelijk miste Tom er toch 1 en werd toen pardoes mat gezet. Deze klap kwam hij in de 2de partij niet te boven en ging daarin kansloos ten onder.

Nu kan de finale tussen Piet en het Berkelbeest ingepland gaan worden. Succes heren!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar