Geen verrassingen in Meierij Cup

De Meierij Cup is weer van start gegaan bij Dubbelschaak! Deze zeer populaire beker competitie staat doorgaans garant voor flink wat spektakel. Zoals altijd begint de Meierij Cup met voorrondes waarin feitelijk iedereen tegen iedereen geloot kan worden. Dat betekent nog weleens aardig wat krachtverschil, wat meer dan eens ook nog eens leidt tot verrassende uitslagen! Maar in de eerste partijen lieten de favorieten zich niet foppen. Job, Brent en Martien wonnen met 2-0 van respectievelijk Martin, Teun en Ebe. En hier was weinig op af te dingen…

20170919_215146
Ebe delft het onderspit tegen Brent

Interne

Waar wel een daverende verrassing te noteren was, was in de interne competitie. Hans # heeft zijn draai dit seizoen duidelijk nog niet gevonden. Naar eigen zeggen heeft hij telkens wel de goede plannen voor ogen, alleen de uitvoerig faalt keer op keer jammerlijk. Maar hij gaf ook grootse complimenten aan Joey die een dijk van een partij speelde en in een stelling met tegengesteld gerokeerde koning was hij veel scherper in de koningsaanval dan Hans. Een om in te lijsten Joey!

 

In te topcompetitie werd het potje Michel – Wil ingehaald. Het was erg lang een heel slappe partij. Dat blijkt ook wel uit het feit dat het meer dan 20 zetten duurde voordat het eerste houtje van het bord ging. Maar niet veel later was daar plots einde partij toen Wil zomaar een duurder houtje in liet staan! Ajjj… Dat was meteen over en sluiten.

In de onderste regionen van de laddercompetitie vinden we vreemd genoeg onze clubkampioen Rob terug. En zo was het dat hij werd ingedeeld op het laatste bord. Maar… Rob is op de weg terug! Via een klinkende overwinning op Bart, die pech heeft met de indeling tot dusver, staat hij alweer in de middenmoot! En het seizoen is nog lang… lang genoeg!

Dinsdag avondcompetitie

Voor komende dinsdag staat er de avondcompetitie op het programma. Voor diegene die daar niet aan meedoen is het overigens gewoon interne. Maar het belooft dus een drukke avond te worden aangezien er 2 teams van andere clubs op bezoek zullen komen. Zo speelt Dubbelschaak A onder aanvoering van Michel E tegen WLC A en Dubbelschaak B onder aanvoering van Tom tegen Mierlo/Geldrop A.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar