Escape artist strikes again

Wie het gezicht van Rob afgelopen dinsdag zoals in de foto hierboven zag, wist dat het mis was. De foto is genomen met onderstaande stelling op het bord, nadat Joey hier met zwart een krachtzet uitvoerde:

Zie jij de zet die zwart in groot voordeel brengt? Toch ging het hierna nog mis bij Joey en moest ie een slecht staand eindspel keepen. Maar hij had er op verschillende momenten toch remise uit weten te slepen, als hij bedacht was op het “dolle toren”-principe. Zie onderstaande stelling:

Hier kan zwart met zijn toren gewoon de witte pion slaan. Immers, als de witte koning terug slaat is het pat. En als de koning wegloopt blijft de toren telkens schaak geven. Wel op de juiste velden natuurlijk. Maar zoals gezegd… The escape artist strikes again! Joey zag het niet en daarmee won Rob het eindspel gemakkelijk.

In de interne competitie werd nog meer gespeeld. Gilion speelde een ijzersterke partij tegen Job en forceerde een mooie plus remise! In de opening leekt het dat zwart in het voordeel kwam doordat hij taktisch ..,e5 snel kon opspelen in het Hollands.

20180116_204518

Zie de foto. Na dxe5 volgt namelijk ..,Pg4! waarna de pion op e5 terug gewonnen wordt. Het bleek echter dat dit zwart geen voordeel gaf en sterk stukkenspel gaf Gilion ontwikkelingsvoorsprong en daarmee een duidelijke plus. Job verdedigde echter secuur genoeg en liet zijn nadeel niet verder oplopen. In het eindspel werd vrij snel remise aangenomen waar Gilion misschien nog altijd een plusje had. Derhalve een klasse resultaat!

Hiermee zag Martien zijn kans schoon het gat op de nummer 1 te verkleinen en besloot wat risico te nemen tegen Hans # door een koningsaanval op te starten. Dit initiatief betaalde zich uit, want Hans tastte al snel mis in de verdediging en alhoewel de partij nog even voortduurde veranderde er niks meer aan de uitslag.

De laatste partij om de interne competitie werd gespeeld tussen Max en Reinder. Reinder kwam al snel goed te staan, maar hij liet zich op gegeven moment verleiden door in te gaan op een eindspel met ongelijke lopers.

20180116_210221

Ondanks 2 pionnen meer is dit ontzettend moeilijk. Objectief gezien zal het lange tijd remise hebben gestaan, maar Reinder wist Max toch telkens voor wat problemen te zetten waar hij op gegeven moment niet meer uit kwam. Uiteindelijk toch een ietswat gelukkig punt voor Reinder.

Meierij Cup

In de Meierij Cup werden nog 2 voorronde partijen afgewerkt. Ebe wist het Niels tot 2x toe heel lastig te maken, maar in evenzoveel keren was Niels in hevige tijdnood toch de sterkste. Met deze overwinning plaatste Niels zich voor de finale ronde van de knock-out.

20180116_205952

De andere match ging tussen Michel E en Martin. Niet heel verrassend werden dit ook 2 zeer boeiende partijen. En wat heel knap was, de lager gerate Martin was beide keren te sterk voor Michel! Een zeer knappe prestatie! Voor Martin ligt er nu de uitdaging om in een onderling duel met Matthijs uit te gaan vechten wie er doorgaat naar de hoofdronde knock-out! Dat wordt een heel boeiend duel voorspel ik!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar