Dubbel geluk voor Mark

Of het geluk is voor Mark, of wat onhandig gedaan door Max, daar kun je over twisten. Het was echter wel een bijzondere partij waarin in enkele zetten tijd Max tot tweemaal toe een stuk hen hemzelf in de penning zette op de e-lijn. Op de foto is te zien dat de loper het haasje is, aangezien er nog een pion op f6 achter verstopt staat. Max staat echter al een stuk achter welke hij hiervoor is kwijtgeraakt over diezelfde lijn. Een beetje onfortuinlijk dus voor onze jeugdspeler en een gemakkelijk punt voor Mark.

20161122_210050

Het was sowieso geen goede dag voor de jeugdspelers, want Joey kreeg een flink pak slaag van Den Died in een koningsaanval. Uiteindelijk werd hij bruut mat gezet op a6. Den Died is duidelijk weer aan zijn vorm aan het werken nadat hij toch even last van een dipje heeft gehad.

20161122_210107

Een ander nog zeer jeugdige schaker kon het ook niet bolwerken tegen Roy. Maar ja, als je de hele dag programmeertaal in C moet schrijven, dan is zo’n schaakpartijtje op het einde van de dag wederom een flinke psychische uitdaging! Normaal gesproken gaat  Christiaan dit wel aardig af, maar deze keer was  Roy toch echt te sterk.

20161122_210224

In de Hertogjan League hadden Geert en Mari op gegeven moment wel een spannende stelling op het bord, zie de foto. Die pion op e2 was toch wel lastig, aangezien de pion op d4 ook in staat. Ik weet niet hoe Geert deze problemen op heeft weten te lossen, maar hij kreeg het toch voor elkaar om Mari een halfje te ontfutselen.

20161122_210159

Michel speelde een voor zijn doen deze keer een zeer timide partij. Geen vage offers, maar juist een oerdegelijke partij. En dat betaalde zich uit. Reinder kreeg in het eindspel problemen met zijn pion op a6 en deze kleine materiële achterstand was voldoende voor een witte overwinning. Misschien volgende keer Michel toch maar een dubbele Whiskey aanbieden???

20161122_210206

In de topcompetitie werd een heel spannende partij gespeeld tussen Rob en Brent. Rob overspeelde Brent in de opening en kwam ontzettend goed te staan. Alhoewel de beoordeling hierna toch wat op en neer ging bleef het Rob die in het voordeel bleef en kreeg richting de tijdnood enkele kansen om groot voordeel te bereiken. Maar Brent verdedigde zich taai en in forse tijdnood ontstond een moeilijk te beoordelen stelling met ieder een dame, wat pionnen en ongelijke lopers. En het bleken dit keer inderdaad ongelijke kansen te zijn. Brent schwindelde zich in tijdnood alsnog naar winst!

Ebe en Martien speelde in te interne een KoningsIndisch in de voorhand. Wit leek een gevaarlijke koningsaanval op te bouwen, maar Martien trok zich er weinig van aan en ging op de damevleugel in de aanval. Daar had Ebe zijn handen toch meer dan vol aan en moest het initiatief toch overlaten aan zwart. Martien speelde secuur door en nadat Ebe even niet oplette was daar plots ondekbaar mat.

De laatste interne partij was die tussen Bart en Winston. Dit was een leuke partij, waarin Bart uiteindelijk de sterkste was.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar