Clubkampioenen!

Clubkampioenen!

De interne competitie is nog niet ten einde, maar toch kan het niet meer misgaan voor de nieuwe clubkampioenen van seizoen 2014-2015… Job de Lange en Schaakridder van Driel (tot rating 1750)!

Gefeliciteerd allebei mannen!

Job is dit seizoen onbedreigd clubkampioen geworden. Zijn voorsprong op nummer 2 is, mede door een puike overwinning op concurrent Martien afgelopen dinsdag, opgelopen tot ruim 300 punten. Dit is ruimschoots boven de gestelde eis van 150 punten en met nog 1 officiële speelronde te gaan is dat gat dus niet meer te dichten.

Martin staat wellicht niet zover los… sterker nog, hij staat niet eens 1ste in de lijst met spelers met rating tot 1750, want dat is Ebe. Echter, dit verschil is miniem, en aangezien Ebe, zoals ieder jaar, aan het genieten is van een welverdiende lange voorjaarsvakantie, is hij niet in staat om de play-off te spelen. En daarmee wordt degene die tegen Ebe uit had mogen komen in de play-offs automatisch de clubkampioen. En dat is Martin, aangezien Martin zelf niet meer ingehaald kan worden door Roy.

Even voor de goede orde… de interne competitie is nog lang niet afgelopen. We gaan door tot dinsdag 16 juni (met 20 juni de seizoensafsluiting met het Huub van Dongen Memorial toernooi)! Alleen komende dinsdag is het ivm bevrijdingsdag geen schaken.

Goed… de clubkampioen. Dat is wederom Job geworden en nu alweer voor de 3de keer op rij! Een fantastische prestatie, vooral als je bedenkt dat de interne competitie met name door het invoeren van de topcompetitie aanzienlijk sterker is geworden. Maar de cijfers liegen er niet om… een voorsprong van ruim 300 punten en een persoonlijke score van 18 uit 20! Een absolute topprestatie.

En passant pakte Job meteen de titel in de topcompetitie na de cruciale overwinning op Martien, afgelopen dinsdag.
Job heeft zijn kampioensschapswedstrijd speciaal voor de lezers van onze website voorzien van een analyse. Bekijk de partij hieronder:

De andere clubkampioen, in de categorie tot rating 1750, is dus onze schaakridder geworden. En het is niet voor de eerste keer, nee, voor Martin is het de 4de keer op rij dat hij deze titel pakt. Ook een prestatie van jewelste!

Clubkampioen van seizoen 2014-2015: Martin van Driel, alis De Schaakridder!
Clubkampioen van seizoen 2014-2015 tot rating 1750: Martin van Driel, alis De Schaakridder!

Dit seizoen is het echter kantje boord geweest! Niet alleen heeft hij de Ebe van hulp nodig gehad, die op vakantie is, maar ook voldoet Martin net aan de eis dat je minimaal 15x een clubactiviteit op de dinsdagavond moet hebben gedaan. Hij scoorde 5 uit 6 in de reguliere interne, en is daarnaast 9x uitgekomen voor de avondcompetitie of Meierij Cup.
Afgelopen dinsdag speelde Martin in de halve finale van de Meierij Cup (verliezersronde) tegen Joey. In deze match was het in de 1ste partij bloedstollend spannend. Martin gooide al zijn pionnen naar voren, maar Joey bleef in 1ste instantie goed staan. Sterker nog, via de h-lijn kreeg hij zelfs goede tegenkansen! Toen hij deze niet pakte, nam Martin het opnieuw over, forceerde een eindspel goed paard slechte loper, en won daarna overtuigend. Ook het 2de potje won hij, alhoewel ik niet heb gezien hoe dat precies verliep. In ieder geval staat hij in de finale, en mag het daarin opnemen tegen het Berkelbeest!

Maar oh oh… is dat geen reprise van de verliezersfinale van vorig jaar? En wie had die ook al weer gewonnen???
Er staat me iets van bij dat dat Martin was, alhoewel ik het niet zeker meer weet… Het wordt in ieder geval een spannende match!

Zoals vermeld bekert Martin in de finale tegen Gilion. Gilion won dinsdag met 2-0 van Roy. Klinkt overtuigend, maar dat was het niet altijd. Roy wist Gilion in beide partijen te dwingen tot het ultieme… in flinke tijdnood de partij pas definitief winnen. Ik heb niet heel veel van de partijen mee gekregen, maar wel dat in beide potjes er flink jacht gemaakt werd op de koning van de tegenstander. Gilion beheerst dat waarschijnlijk iets beter dan Roy, maar 1 ding is overduidelijk. Roy gaat met sprongen vooruit sinds hij bij Dubbelschaak speelt en maakt het de geroutineerde cracks behoorlijk lastig! Ik vermoed dat Roy volgend seizoen wel eens een serieuze kans gaat maken op die clubtitel tot rating 1750… Bereid je maar vast voor Schaakridder!

Hieronder de eindstand van het seizoen:

[table id=11 /]

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar