Christiaan wint geweldige partij tegen Winston

Het was afgelopen dinsdag wederom gezellig druk en ook nu werden er weer fantastische partijen gespeeld! En dat werd dit keer niet gedaan door de toppers van de club. Nee, er was nog wel een zo aardige planning aan kop van het klassement, met Job – Brent en Rob – Martien, maar de witspelers wisten beide de 20 zetten amper te halen. Daarover zo meer.

Eerst namelijk naar de kraker van de avond. Een heel mooie aanvalspartij tussen Christiaan en Winston die de jongeling van het duo wist te winnen. Kijk maar eens naar onderstaande partij:

Een andere grote kraker was het Meierij Cup treffen tussen Michel en Tom. Ik laat hiervoor het woord aan Michel die ook nog de rapidpartijen instuurde.

Ik speelde tegen Tom twee memorabele potten deze 12e december.
Jacques was in onze poule de vierde deelnemer, helaas heeft hij niet meer kunnen deelnemen.  Hierdoor moesten Tom en ik onderling uitvechten wie er door ging. Ik denk dat Jacques het er wel mee eens zou zijn dat de beslissing op de volgende manier is gevallen.
Na tegen vallende resultaten in de externe werd het voor mij tijd om de rug te rechtten. Tom was hiervoor een uitstekende kandidaat. Qua niveau gelijkwaardig (of iets beter) dus geen onmogelijke opgave. Ik moet er wel bij zeggen dat Tom “zijn motortje” recent een grote beurt heeft gekregen waardoor deze niet meer op hol slaat op hapert. We kunnen de strijd dus onbevangen aangaan.  Beide hebben we verloren van Job, dus de winnaar gaat door.
Mijn plan was Tom te overrompelen met 2-0 en zo weer wat van mijn gezichtsverlies binnen de club goed te maken.
In de eerste partij slaagde het plan direct. Ik kon in een vreemde opening Tom terugdringen en het initiatief blijven benutten. Waarom Tom met de Dame niet op a2 sloeg is niet duidelijk. Misschien was het het zelfverzekerde offensief van wit. Ik dacht heel goed te staan, maar Fritz weerlegt dit enigszins. Het was maar een minimaal plusje… Maar voor mijn gevoel (en zelfvertrouwen) zat het wel snor. Uiteindelijk werd de tijd me fataal. Op het moment dat het nodig was ontbrak me de tijd, Tom sloeg krachtig toe toen ik een gaatje liet vallen en het was over en sluiten. Jammer van de stelling, jammer van de kwaliteit voorsprong : 0-1.
De tweede pot geloofde Tom het wel. Hij kwam beter uit de opening en stukken werden gretig afgeruild. De zet weet ik niet meer, maar Tom bood remise aan. Jah … , In deze situatie ook al zou ik al op achterstand staan ga ik daar natuurlijk niet op in. Ik probeerde secuur te spelen zonder fouten, en Tom speelde zoals hij het noemde planloos. Zijn stukken stonden dan ook vrij ongelukkig en er waren niet veel goede velden. Hierdoor lukte het me rustig door te drukken en kwam ik steeds beter te staan. Een aantal goede zetten heb ik ik gemist, maar uiteindelijk was daar promotie van een pion en was de winst binnen. Althans het was op dat moment 1-1.
Armageddon !
We moesten hierdoor twee snelschaak potten spelen met beide 5 min pp.
Ik had op dat moment slechts één Leffe op waardoor de scherpte nog aanwezig was.
Beide potten werden door  mij gewonnen waardoor prolongatie in de Meierij beker een feit was.

Zie hieronder voor de partijen:

Een ander partij de moeite om na te spelen is die tussen Bart en Gregor. Bart leek lange tijd het betere van het spel te hebben, maar uiteindelijk was het Gregor die in de aanval wist te winnen.

20160112_210932

Gregor heeft zelf een analyse van de partij gemaakt. Bekijk em hieronder!

En ja… alsof het nog niet genoeg is, is er nog een analyse ingestuurd. Wat een verwennerij!

20160112_203734_001

Dit betreft de korte partij tussen Job en Brent, waarin Job op de 17de zet een blunder maakt die door Brent zeer hardhandig afgestraft werd.

Een opmerkelijk resultaat was de knappe remise die Reinder wist te maken met zwart tegen Hans #.

20160112_221715

Een eindspel met lopers van gelijke kleur, maar zodanig dicht geschoven, dat er voor beide partijen geen doorkomen aan was.

Een andere knappe prestatie werd geleverd door Roy. In een Siciliaanse partij meen ik dat hij niet best kwam te staan op gegeven moment.

20160112_215038

Maar Roy begint naam te maken als zijnde een vechter en net als in de externe competitie verschalkte hij zijn sterke tegenstander Diederik pas laat in de partij.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar