Brent wint Meierij Cup

Brent heeft er lang op moeten wachten dit seizoen, maar hij heeft em eindelijk te pakken, zijn eerste Dubbelschaak prijs van het seizoen! En niet zomaar een… een grotere beker is dan de Meierij Cup is er niet te winnen bij Dubbelschaak. En terecht, want het is een hell-of-a-job om em te winnen…

Afgelopen dinsdag was daar dan eindelijk de finale. Rob en Brent hadden zich na plaatsing in de voorrondes geplaatst voor de knock-out fase van dit toernooi, waarin ze beiden enkele pittige tegenstanders wisten te verslaan, soms zelfs via een barrage in snelschaakpotjes! Uiteindelijk troffen de mannen elkaar dus, maar de finale was eerlijk gezegd misschien wel een van de minder spannende rondes. Brent was heer en meester en is nauwelijks in gevaar gekomen. Alhoewel het er in de 1ste partij nog wel wat gevaarlijk uit zag na de zeer bijzondere opening 1. f4, f5. Dit f5 zet had Brent vast nog nooit eerder tegen gehad. Bijzonder was ook dat een paar zetten later de beide koningen al snel de hoek in gingen (h1 resp h7). Wij simpele zielen zien dat nooit zo snel, maar deze mannen hadden het scherp bekeken vooraf. Een aantal zetten laten dirigeerde Brent zijn dame naar g1 en nog wat later ging zelfs de zwarte dame van Rob naar h8! Toch was vooral die Carlsen-achtige manouevre van Rob wat bedenkelijk, want hiermee stond hij toe dat Brent een toren naar de 7de rij kon krijgen. Dit bleek ineens veel te gevaarlijk te zijn voor zwart en niet veel zetten later moest Rob dan ook opgeven.

In de 2de partij gingen er al snel heel wat stukken van het bord in de 2. c3 variant van het Siciliaans. Tja, deze keer speelde Brent dit met zwart, maar dat was natuurlijk ook prima voor te bereiden, want als er 1 Dubbelschaker trouw is aan zijn repertoire, dan is dat Rob wel! Maar Brent had een variantje gekozen waarin dus snel veel van het bord ging en het bleek al snel heel erg lastig te worden voor Rob om dit nog te gaan winnen. En al helemaal toen hij een taktische grap miste en daardoor een pion achter kwam te staan. Brent speelde daarna volop op winst, maar Rob verdedigde secuur en hield het bekwaam remise.

Uiteindelijk dus een verdiende overwinning van Brent!

Interne

Hieronder een beknopt overzicht van de andere partijen in de interne competitie.

20170606_211732
Gilion won van Hans # in een koningsaanval, maar deed dit eigenlijk pas veel te laat. Hij had een Nakamura achtige Lxh7! moeten spelen om de partij veel sneller te beslissen.
20170606_211746_001
Ons nieuwe lid Teun heeft het al ontzettend naar zijn zin. Hij moest dinsdag tegen Joey en kreeg daarmee natuurlijk geen makkelijke tegenstander. Teun hield knap lang stand, maar kon uiteindelijk niet alle dreigingen keepen.
20170606_211758
Winston speelde wellicht zijn partij van het jaar. Tegen Martien, toch ongeveer 700 ratingpunten meer, stond hij bijna de hele partij op voordeel en wist er op het einde een winnende koningsaanval uit te slepen. Helaas kwam hij tijd te kort, anders had hij zeker zijn mogelijk mooiste overwinning ooit geboekt. Voorlopig blijft WInston dus nog even op schaken :-).

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar