Brent pakt ook Meierij Cup titel!

Afgelopen dinsdag beleefden we wederom een zeer spannende finale van de Meierij Cup. Tot deze eindstrijd hadden Brent en Franck zich opgewerkt door zich via voorrondes te plaatsen voor de knock-out fase, waarna ze zich zonder kleerscheuren door de kwart- en halve finales wisten te slaan.

En wat een finale werd het! In de eerste partij kreeg Brent langzaam maar zeker de overhand toen Franck misschien iets te aktief in het centrum tekeer ging. Het kostte hem een pion en deze werd zorgvuldig omgezet naar het volle pond door Brent!

20160607_210723

In de 2de partij waren de rollen totaal omgedraaid. In een heus Konings Gambiet kreeg Franck al snel zeer gevaarlijke compensatie en Brent werd volledig met de rug tegen de muur gezet. Het binnenhalen van het punt gebeurde op grootse wijze en zodoende trok Franck de stand gelijk.

Snelschaken!

En als de 2 rapidpartijen in een gelijkspel eindigen, dan volgt er een dubbele snelschaakronde. Deze werd beneden in de kroeg afgewerkt en daar waren de trouwe supporters erg blij mee.
In deze blitz potjes had Franck de allergrootste pech. Of Brent had het geluk aan zijn zijde… hoe je het wilt.

In de eerste partij wist Franck een levensgevaarlijke koningsaanval op te zetten. Het kostte hem weliswaar wat bedenktijd, maar Brent had daarna alle tijd nodig om een direct mat te voorkomen. In de analyse bleek dat Franck minimaal een toren kon winnen, maar met 15 tegen 15 seconde is het slechts een race tegen de klok. Brent bood maar snel remise aan, wat door Franck werd geaccepteerd..

In de 2de snelschaakpot had Franck zwarten wat kwam hij ontzettend goed te staan! De witte┬ákoning werd opgedreven langs de h-lijn en alles schreeuwde om schaakmat. Maar niemand die het zag… op 1 toeschouwer na. Franck raakte het spoor bijster, liet toe dat Brent terug kwam in de partij en het leek een Armageddon te gaan worden. Maar Brent rook bloed en pingelde de ene pion na de andere bij Franck er af, die duidelijk niet meer op zijn scherpst was en daarmee pakte Brent de allesbeslissende overwinning voor de Meierij Cup.

De toeschouwer was overigens Rob, die haarfijn zag dat Franck via g7-g5!! mat in een paar kon zetten.

Overige potjes
Reinder won eindelijk een keer van Hans B in een lange partij
Reinder won eindelijk een keer van Hans B in een lange partij
Winston en Gregor gingen lekker buiten op het dakterras schaken... Ik weet eigenlijk niet zeker meer wie er won, maar ik meen dat Winston revanche wist te nemen voor een nederlaag niet veel eerder dit seizoen.
Winston en Gregor gingen lekker buiten op het dakterras schaken… Ik weet eigenlijk niet zeker meer wie er won, maar ik meen dat Winston revanche wist te nemen voor een nederlaag niet veel eerder dit seizoen.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar