Brent overrompelt Martien en pakt koppositie

Brent en Martien speelden dinsdag om de topcompetitie tegen elkaar en oh mijn god… wat een veegpartij was dit! Natuurlijk is er altijd wat hulp van de tegenstander nodig, en die kreeg Brent toen Martien op zet 9 een pionverlies over het hoofd zag. Maar het was bizar te zien hoe ongenaakbaar Martien in het vervolg verder werd aangepakt. Het was sneu voor de competitieleider die al op zet 18 schaakmat werd gezet. De grootste afstraffing in vele jaren. Hiermee benadrukt Brent nog maar eens dat hij dit seizoen maar voor 1 prijs meespeelt…

Heel wat anders robhans0verliep de interne competitie wedstrijd tussen Rob en Hans #. Rob kwam prima uit de opening en wist een aardig ruimtevoordeel op te bouwen. Het voordeel ging tijdens de partij wat op en neer, maar de laatste robhanszetten in de partij ging het volledig mis bij Rob. In de stelling links heeft Hans zojuist met de moed der wanhoop ingeslagen op f4 met zijn toren. Het leverde hem een pion op, maar Rob had hier natuurlijk toe kunnen slaan met het allesvernietigende Tc8+! Ze zwarte toren mag niet terug omwille Dxf2 en als zwart uit het schaak loopt valt de loper op c8. Maar het werd erger… In de stelling rechts is Rob ook aan zet (in plaats van Td8+ is er een dameruil op f2 geweest). Zwart dreigt natuurlijk de loper op d2 te pakken. Rob zag dit en zette daarom zijn loper naar h6 om mat te dreigen. Hij miste hierbij echter dat Hans een 2de dreiging had. Namelijk ..,Lxe5+. Tja, dat was meteen opgeven. Heel erg jammer voor Rob die zijn dip nog even niet te boven weet te komen.

Een stuk degelijker werd er geschaakt in de partij tussen Michel en Roy. Michel zit ook wat in een vormcrisis en kwam daarom vastbesloten melden bij jullie verslaggever tijdens de partij dat hij 1 doel had deze partij… NIET VERLIEZEN!!!

20151215_203333

En dat lukte hem! Maar dat neemt niet weg dat hij daarmee een vlot gewonnen eindspel om zeep hoeft te helpen om er vervolgens maar remise van te maken. Nee, dat lijkt me nu ook weer niet de bedoeling te zijn geweest. Maar goed… het doel van Michel was behaald en Roy kan tevreden zijn op een remise tegen deze team 2 tobb/pper. Iedereen gelukkig!

Iets minder gelukkig zal Christiaan zijn geweest over zijn partij. Want man, wat speelde hij gruwelijk sterk tegen Joop! En oh man…. wat was het toch vervelend te horen toen hij beneden bij de bar kwam om te horen dat hij had verloren!

20151215_203324

Hoe het precies is gebeurt weet ik niet. Het moment dat het eboard verder dienst weigerde te doen (het kabeltje zal er per ongeluk/expres uit zijn getrokken) geeft de PC een stellingsbeoordeling van -10. In het algemeen kun je stellen dat Christiaan een aardige plus op het bord had staan. Erg zuur!

De laatste interne partij van de dag was een van de meest solide… Reinder wist met sterk spel Joey materiaal afhandig te maken.

20151215_203355

Dit voordeel wist Reinder WEL goed vast te houden en won uiteindelijk in het eindspel met een stuk meer.

Als laatste waren er nog 2 matches om de Meierij Cup. Maar hierin bleken Tom en Ebe kansloos te zijn tegen respectievelijk Job en Franck.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar