Brent en Job winnen niet!

Guido en Diederik zaten al snel in ingewikkelde tactische verwikkelingen. Even leek het erop dat Diederik zich staande zou houden, maar Guido won 2 sterke pionnen en kwam in een gewonnen eindspel terecht dat hij snel won.

Rob en Job leken aanvankelijk gelijk op te gaan, maar Job won steeds meer ruimte en begon Rob langzaam te wurgen. Vervolgens wikkelde Job af naar een volstrekt gewonnen eindspel dat eindigde in remise.

Brent was tegen Niels zo gefocust op zijn eigen aanval dat hij een tegenaanvalletje over het hoofd zag. Hij offerde een kwaliteit maar dat hielp niet veel. Tot zijn eigen verbazing won Niels nog een kwaliteit, hij wikkelde af naar een gewonnen eindspel dat hij op zijn sloffen won.

Hans B en Patrick begonnen vrij rustig, maar opeens verraste Patrick met vrolijk agressief spel. Toen Hans B. twee keer met zijn ogen had geknipperd stond hij 2 pionnen achter. Patrick wikkelde af naar een volstrekt gewonnen, maar zeer lastig te spelen, eindspel dat eindigde in remise.

Roy kwam tegen Hans # uit de opening met een geïsoleerde d-pion. Hans ging volledig volgens het boekje deze pion onder druk zetten. Toen hij hem bijna had gewonnen maakte hij een klein foutje waardoor juist Roy een mooie vrijpion kreeg.  Hans oordeelde dat het eindspel gewonnen was voor Roy en gaf op.

Christiaan toverde tegen Geert de hoofdvariant van de London op het bord. Toen hij zijn damevleugel ging verzwakken greep Geert zijn kans om daar aan te gaan vallen. Met veel moeite won Geert een pion en wikkelde af naar een eindspel dat theoretisch gewonnen was. Christiaan gaf op.

Eric wachtte tot de 12de zet voordat hij een stuk op zijn 4de rij plaatste, Tom vond dat lastig en vond niet het juiste antwoord. Eric rukte langzaam maar zeker op en won.

Reinder won tegen Eldon in het middenspel een stuk en won vervolgens op soepele wijze de partij.

Max en Joey demonstreerden op voorbeeldige wijze hoe goed zij de stap 1 trucjes kennen. De stukken vlogen aan alle kanten van het bord af. Max raakte meer stukken kwijt dan Joey die afwikkelde naar een gewonnen eindspel en dat ook echt won.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar