Brent en Ebe nieuwe clubkampioenen!

Het seizoen 2021-2022 loopt op zijn einde en 2 spelers hebben daarin hun ultieme doel bereikt. Clubkampioen worden van Dubbelschaak! Deze roemrijk prijs is dit seizoen dus gewonnen door Brent (algemeen clubkampioen) en Ebe (clubkampioen tot rating 1750). Gefeliciteerd aan deze beide mannen!

Hoe is dit nu zo gekomen? Laten we eerst naar de stand kijken na de laatste ronde van de interne voor het begin van de playoffs:

Hierin is duidelijk te zien dat Brent op het nippertje bovenaan is geëindigd in de ladder. De minimale voorsprong in een ontzettend spannend verlopen interne competitie heeft ertoe geleid dat hij een playoff moest spelen tegen Martien om het clubkampioenschap binnen te halen. Daarover zo meer.

Ebe liet minder twijfel bestaan over wie de beste Dubbelschaker tot rating 1750 was. Hij was met meer dan 150 punten voorsprong op Joey geëindigd en was daarmee direct clubkampioen. Laat je niet misleiden door de lage rating van Michel E. IJkpunt is de KNSB rating van augustus 2021 en daarop staat Michel fors boven deze 1750.
Fraaie overwinningen, niet alleen op Joey zelf, maar ook op hoger gerate spelers zoals Hans #, maakten dat het gat met de concurrentie zo ontzettend groot was. Een ijzersterk seizoen Ebe en een terechte kampioen!

Dan was daar nog de playoff tussen Brent en Martien. Normaal gezien gaat de playoff over een 2-tal partijen. De winnaar over die 2 partijen is clubkampioen. Echter, bij een 1-1 stand wordt diegene clubkampioen die tijdens de reguliere ladder bovenaan stond. Het was dus de loodzware taak aan Martien om 1,5 uit 2 te scoren in deze mini-match. Wel, dat bleek een brug te ver. Brent was heer en meester in zijn zwart-partij en werd daarmee verdiend clubkampioen 2021-2022. Zie hieronder zijn eigen kijk op de playoff partij!

Seizoen nog niet ten einde

Met het bekend zijn van de clubkampioenen wil het nog niet zeggen dat het seizoen voorbij is. Integendeel! Er staat nog wat op het programma!

Ten eerste komende dinsdag, dan kun je gewoon spelen voor de interne ladder, maar er is ook de mogelijkheid mee te spelen met een snelschaaktoernooitje beneden in Rembrandt.
Daarna spelen we nog 2 ronden interne competitie, om daarna op 21 juni een rapidtoernooi te spelen op de clubavond. Dit als voorbereiding op de heuse seizoensafsluiting in de vorm van het Huub van Dongen Memorial toernooi dat gespeeld wordt op 9 juli!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar