Brent clubkampioen Dubbelschaak!

Na al een paar seizoenen lid te zijn bij Dubbelschaak had Brent dit seizoen er voor het eerst voor gekozen volle bak voor het clubkampioenschap te gaan. Maar ja, dat deden ook Job, Rob, Martien en ongetwijfeld nog wat anderen. Een heel sterk deelnemersveld dus. Het mag dan ook een prestatie van formaat genoemd worden dat het Brent dan ook meteen gelukt is dit kampioenschap binnen te halen.

Gedurende het seizoen haakte de ene na de andere concurrent al snel af en eigenlijk was Martien de enige die nog enigszins in het spoor kon blijven van deze doordenderende TGV. Gedurende het hele seizoen kreeg Brent slechts 1 nederlaag te verwerken, dat was in de topcompetitie tegen Michel van der Stee. Daarnaast volgden nog enkele remises, maar eigenlijk werd de ene tegenstander na de andere weggespeeld.

Maar de Brent TGV begon wat te sputteren richting het einde van het seizoen. Zo zag Brent onder meer dat de zeer prestigieuze Walhoofd bokaal aan zijn neus voorbij ging door slechte resultaten aan het einde van het externe seizoen. Ook tijdens een toernooi in Kreta wist Brent niet te overtuigen.

Zou Martien dan toch kansen krijgen tegen Brent in de playoffs? De voortekenen waren in het voordeel van Martien. Niet alleen vanwege bovenstaande, maar ook omdat Martien recentelijk nog wist te winnen in een rapidpartij tegen Brent tijdens het Koningsdag Dubbelschaak Open.

De eerste partij in de playoff was een heel spannende waarin Brent net weg kwam met remise. En toen was het afgelopen dinsdag tijd voor de 2de en laatste partij. Gezien de eindstand in de ladder had Brent voldoende aan een remise met wit in de 2de partij. De partij met analyse van de nieuwe clubkampioen is hieronder te vinden. Brent gunt je ook een kijkje op zijn psychologische voorbereiding voor wat betreft zijn openingskeuze in deze pot. Zeer leerzaam en een partij die sowieso het naspelen waardig is!

Brent, gefeliciteerd!

Martien had naar zijn mening zijn ultieme best gedaan, maar stond uiteindelijk met lege handen. Toch wel een klein beetje frustie, zoals je ook hieronder kunt zien:

Profiel-Foto-Facebook-Linkedin

(bewerkte) foto door Sander Stekelenburg, http://www.profiel-ontwerp.nl/

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar