Black rules

Het was duidelijk een dag voor de zwarten afgelopen dinsdag op de clubavond. Richting 12u stonden er op het scoreformulier 5 uitslagen op het uitslagenformulier, allemaal 0-1.

De enige die nog de winst moest binnenhalen om het een 100% zwartscore te geven, was Ebe. En ook hijs was volop bezig om Michel E van het bord te vegen. Hij stond een halve sloot hout voor, nadat Michel zich waarschijnlijk niet kon inhouden en zich vol overgave stortte op de zwarte koning.

20170207_212055

Maar dat leek dus niet goed af te lopen, want Michel had teveel achterstand. Maar daar leek hij dan toch een halfje te krijgen, want zat er geen eeuwig schaak in de stelling plotseling? Wel… dat leek van wel, maar Ebe zag nog iets. Maar daar zat ook een luchtje aan. Een heel smerige zelfs, want hij liet zelfmat in 1 toe! Wat ontzettend zuur zeg. OK, het was flinke tijdnood, maar zoiets had nooit mogen gebeuren.

Wat gemakkelijker had Reinder het met de zwarte stukken tegen Bart.

20170207_212102

De partij verliep redelijk vlot. Eerst dacht Bart een stuk te winnen, maar dat kostte eigenlijk gewoon een pion. En niet veel later zag hij een pion-vork over het hoofd waarna er nog een vol stuk af ging. Toen was het wel welletjes en kon Bart thuis eens gaan kijken of hij nog binnen kon komen, want hij was namelijk zijn sleutels vergeten.

Roy won met zwart na een moeilijke partij tegen Christiaan in de Hertogjan League.

20170207_212125

Zoals op de foto te zien besloot Roy al snel een pion te graaien op b2 met zijn dame. Dit wil nog weleens link uitpakken, aangezien zo’n aktie toch vaak wat tijd kost en het de tegenstander de tijd geeft een mooie stelling op te bouwen. Christiaan kreeg dit ook best redelijk voor elkaar, maar de tijd op zijn klok werd steeds nijpender. In het eindspel waarin hij nog altijd die pion achter stond ging hij uiteindelijk door zijn vlag. Maar geen schande, want die Roy was natuurlijk wel een heel sterke tegenstander!

Joop was met wit nog niet helemaal wakker en in de opening al gaf hij zomaar een vol stuk kado aan Max. Dit liet Max niet onbestraft en speelde de partij koeltjes uit naar winst.

De andere jeugdspeler had het zwaarder. Joey werd namelijk tegen Rob ingedeeld, een tegenstander die hij doorgaans niet tegenkomt, maar door wat Meierij Cup wedstrijden was daar plots een gat waarmee deze indeling toch tot stand kwam!

20170207_212108

Rob zadelde Joey al snel met onoverkomelijke problemen op en na een inslag op f2 was het snel gedaan.

In de topcompetitie speelden Niels en Michel S tegen elkaar.

20170207_212135

Niels kreeg vanuit de opening een goede drukstelling nadat Michel zijn d-pion zwak liet worden door c7-c6 te spelen. Hij werd hiermee veroordeeld tot een verdedigingspartij en dat was geen pretje. Niels was hard bezig de winst binnen te halen, vooral ook omdat hij in tijdnood toch wat belangrijke minuutjes meer had op de klok. Maar vaak is verdedigen net iets minder moeilijk dan aanvallen en dat bleek ook in deze partij. Niels kwam niet verder, maar gaf juist Michel mogelijkheden om zijn paard aktief te krijgen in het eindspel. Toen waren plots de bordjes verhangen en won Michel toch nog verrassend.

Meierij Cup

In de Meierij Cup werden 2 matches gespeeld. Franck won zeer overtuigend van # senior.

20170207_212129

De eerste partij was zeer snel klaar, nadat Hans verzuimde te rokeren en zijn stukken bleven hangen. De 2de partij kwam hij er ook niet aan te pas. Toch een geboren rapid schaker die Franck. Wie weet gaat hij nog wel mee met de Chesstrain later dit jaar…

De andere match was veel spannender. In de reguliere partijen won beide keren de zwartspeler nadat wit zich vergaloppeerde in de koningsaanval.

20170207_212059

Dat werd dus snelschaken en hierin bleek Job verreweg de sterkste. Echter… hij was niet de snelste, en zodoende verloor hij 2x op tijd in gewonnen stelling en was Martien de gelukkige winnaar deze avond.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar