Berkelbeest zorgt voor verrassing in topcompetitie!

Afgelopen dinsdag  stond de doorgaans rustige bar van Rembrandt volledig op zijn kop. Het Berkelbeest had van Martien gewonnen en iedereen wist het. Het bier vloeide rijkelijk nadat Gilion toezegde de rest van de avond de drank te zullen betalen. Geruchten gaan dat na officiële sluitingstijd de avond voort werd gezet met een besloten feest dat nog tot in de vroege uurtjes duurde. Er zouden zelfs nog dames ingehuurd zijn die oa het Berkelbeest, maar ook Franck S die aan het nagenieten was van een fraaie overwinning op Niels #, een smakelijke lapdance hebben gegeven en er werd gretig aftrek genomen van de zogeheten “special tequila shots”. De insiders weten precies wat hiermee bedoeld wordt… De foto’s hiervan ontbreken helaas…
Menig Dubbelschaker was de volgende dag niet in staat te gaan werken en een enkeling is zelfs de gehele week afwezig geweest, bijkomende van die enorme kater.

Maar gezegd moet worden… Gilion had alle reden om trots te zijn op zijn overwinning. Martien verraste al in de opening door met 1. e4 op de proppen te komen, en ook het Siciliaans werd op een niet al te gebruikelijke manier aangepakt. Het leverde Martien prompt een fors openingsvoordeel op, waarin hij veel ruimte kreeg en het centrum stevig in handen had. Maar in het middenspel wist Martien zich geen raad en kon niet tot een constructief plan komen. De geplande koningsaanval kwam niet van de grond en Gilion nam het initiatief over door in het centrum door te breken. Martien werd volledig zoek gespeeld en in een poging op Gilion zijn tijdnood te spelen trapte Martien zelf ook nog eens in een gemakkelijke stap 3 truc die hem een vol stuk kostte. Het was over en sluiten.

Iets minder waren de overwinningen van Rob op Died en Franck op Niels. Beide “jonkies” hadden niks in te brengen tegen het geweld dat hun tegenstanders op het bord produceerden.

Job en Brent speelden hun eerste partij van het seizoen en het werd een op het oog regelmatige remise. Grappig was dat beide heren elkaars repertoire aan het ontlopen waren en zo ontstond pardoes een geweigerd damegambiet op het bord. Onbekend terrein voor beiden dus. Zoiets wil nog weleens voor voorwerk op het bord zorgen, maar Job nam geen risico deze avond en was duidelijk op voorhand al tevreden met een half punt.

Een saaie remise tussen Job en Brent
Een saaie remise tussen Job en Brent

Een heel ander type remise werd gespeeld tussen Winston en Mark. Wat een gave pot was dat! Winston gooide werkelijk al zijn stukken naar de koning van Mark.

20160920_211653

Maar die gaf geen krimp en bleef gewoon staan. Maar Winston nam ook slim niet al teveel risico. Uiteindelijk bleef er een eindspel over waarin weinig meer te halen viel. Een mooie pot!

Een andere heel leuke partij werd gespeeld door ons nieuwe lid Patrick Rutten tegen Hans B. Patrick liet vorige week al zien een aardige pot te kunnen schaken door herhaaldelijk Joop van het bord te zetten. Deze keer dus tegen Hans B, een oerdegelijke schaker. En dat heeft Patrick geweten. Hij offerde (?) in de opening een pion en kreeg er lichte compensatie voor. Zijn bijzondere opstelling met opgeschoven witte pionnen naar a4/b5 en de lopers op b2/b3 zorgde bij Hans voor hoofdbrekens en hij moest al zijn tijd investeren. Maar hij wist zijn stelling wel te verbeteren en won op gegeven moment zelfs een kwal. Er bleven voor ieder 7 pionnen op het bord, maar dus een toren voor Hans en een paard voor Patrick. Als Patrick de lijnen gesloten had gehouden en zijn paard op d5 had gezet, dan had ik me afgevraagd of Hans door die “vesting” heen had weten te breken. Nu werden de lijnen echter wel geopend en dan blijkt een toren vele malen sterker te zijn dan een paard.

Er werd nog veel meer gespeeld. Alle uitslagen zijn inmiddels verwerkt en de stand is weer actueel!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar