Berkelbeest houdt clubkampioen op remise

De interne competitieronde begon deze avond enigszins vertraagd door een ingelaste vergadering. Het was het idee om met de club een keuze uit 4 te maken voor een set schaakstukken welke de oude zouden gaan vervangen. Zoals al snel bleek had iedere schaker hierover zijn eigen gedachten en na een klein uurtje kwam eigenlijk de conclusie dat we het niet wisten en bleek de extra optie 5 een zeer populaire. Er werd een zogeheten patstelling bereikt tussen jong en oud, en zodoende blijven we voorlopig nog lekker doorspelen met de oude schaakstukken.

Over de schaakpartijen kan ik helaas niet gek veel zeggen, daar ik zelf na een zet of 10 remiseerde tegen Brent. Een weinig inspiratievolle partij was het.

Zoals de titel aangeeft was de uitslag in de clash tussen het Berkelbeest en Gilion niet anders. Veel meer zetten werden hier overigens ook niet gespeeld…  Immers, op de 16de zet al wist Gilion remise af te dwingen via eeuwig schaak.

Rob wist te winnen van Ebe in een partij waarin Ebe toch eigenlijk liet zien op strategisch vlak zijn veel sterkere tegenstander te overvleugelen. Maar die team 1 spelers hebben meer kwaliteiten. Ebe liet daar even zijn koning iets te onveilig achter en toen was Rob er als de kippen bij de partij alsnog naar zijn hand te zetten.

Vader en zoon Van Esch mochten op het e-board hun partij spelen. Rien speelde met zwart de Philidor. Een opening die je moet kennen, want hij is erg passief en voor je het weet heeft wit een winnend initiatief. Roy wist dit maar al te goed. Liet zijn e-pion slim instaan, waarop Rien zich niet kon inhouden. Hij pakte het ding eraf, waarna zijn stelling al snel onhoudbaar werd. Een overtuigende overwinning met mooi matje op zet 22 door zoonlief!

Dubbelschaak verwelkomde gister ook een nieuw lid, Christiaan de Leijer. Christiaan heeft vroeger bij de jeugd van Dubbelschaak gespeeld, nog onder de hoede van Huub van Dongen. Inmiddels is hij 19 en wilde hij weer een poging wagen het spelletje op te pikken. Heel bescheiden gaf hij vooraf aan te twijfelen of hij de loop van de stukken nog wel wist, maar toen we hem zagen spelen tegen Joop wisten we wel beter. Deze jongen kan al een aardige pot schaken! Joop moest alle zeilen bijzetten in hun eerste kennismakingspotje! Welkom op de club Christiaan en heel veel plezier!

Er werden nog meer potjes gespeeld, die ik helaas niet goed heb kunnen volgen. Hans H is in ieder geval de nieuwe koploper en Max en Henk moeten hun best gaan doen om van die vervelende 0 af te komen. Maar dat gaat vast goed komen!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar