Roy clubkampioen tot rating 1750!

Bij Dubbelschaak is de interne competitie in het corona jaar halverwege het seizoen online voortgezet. Dit heeft tot grote animo geleid en een spannende competitie! Een ronde voor ingang van de playoffs waren er nog 3 spelers in de groep tot rating 1750 in de strijd voor de playoffs. Roy, Gregor en Ebe. Zie de stand in de interne voor aanvang van die laatste ronde hieronder:

Nu zeggen de reglementen dat je je plaatst voor de playoff als je binnen 150 punten van elkaar bent geeindigd. Maar slechts 2 spelers plaatsen zich voor de playoff! De indeling voor die laatste ronde was als volgt:

Franck – Roy
Gregor – Michel
Bart – Ebe

Gezien de ratings was het te verwachten dat Ebe een goede kans zou maken op plaatsing voor de playoff. Immers… Gregor zou niet zomaar winnen van Michel, maar Ebe zou wel goede kansen moeten hebben tegen Bart. Het bleek ook dat Michel duidelijk een maatje te sterk was voor Gregor. Hiermee werden de kansen voor Ebe serieus groot! Toch wist Ebe het niet te redden tegen Bart en verloor.
Nu zou Roy voldoende hebben aan een remise tegen Franck om clubkampioen te worden zonder playoff te spelen. Maar ja… Franck was natuurlijk supergemotiveerd in zijn strijd om het clubkampioenschap met Brent. En ook Roy wist het niet te redden. Verlies dus voor alle 3, waardoor de onderlinge verschillen niet veranderden. En dus een playoff tussen Roy en Gregor.

Nu si het belangrijk te weten dat, omdat Roy boven Gregor was geeindigd, Roy voldoende had aan een gelijkspel in de playoff over 2 partijen. Het pakte echter wat vervelend uit voor Roy in de eerste partij die hij lang gewonnen stond. Als een duveltje uit het doosje sloeg Gregor in onderstaande stelling toe:

Gregor speelde hier 34. hxg7, Pxg7 35. Txh7! Kxh7 36. Dh6+, Kg8, Dxg7 mat!

Ajjj… dat was een domper voor Roy, die deze ellende kon voorkomen als hij maar niet op b2 had geslagen. Een knappe overwinning voor Gregor, die nu voldoende had aan remise in de 2de partij!

Voor die partij zie de analyse hieronder:

Hiermee pakte Roy dus zijn clubkampioenschap tot rating 1750. Gefelicieerd!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar