Inventarisatie seizoen 2021-2022

Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar graag al jullie aandacht voor het volgende. Per 1 juli dient bij de KNSB bekend te zijn hoeveel teams er voor elke club ingeschreven dienen te worden. Vandaar nu alvast de inventarisatie voor het komende seizoen.

Hopelijk lukt het jullie dit formulier uiterlijk volgende week dinsdag in te vullen:

  Gegevens

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Vragen

  Interne competitie

  We gaan weer verder met het succesvolle Keizersysteem. Dit betekent dus dat je elke dinsdag een partij kunt spelen, maar ook kan afzeggen wanneer het jou uitkomt. De indeling wordt verzorgd op de avond zelf en geschiedt op basis van de aanmeldingen. Voor deze opzet is het van belang te weten of je standaard aanwezig, of standaard afwezig bent. Je kunt uiteraard altijd hiervan afwijken/switchen door een mailtje te sturen naar de competitieleider:

  Hieronder kun je aangeven of je gebruik wilt maken van het gebruikelijke reguliere speeltempo (uiterlijk middernacht klaar), of het versnelde speeltempo (uiterlijk 23u klaar).

  De Meierij beker is een heel leuk neven-evenement naast de interne competitie waarbij je 2 rapidpartijen (50 min pppp + 10 sec/zet) met verwisselde kleuren speelt tegen dezelfde tegenstander. In eerste instantie is er een poule-fase, waarbij doorgaans de nummer 1 en 2 doorgaan naar de knock-out fase. Precies hetzelfde als bij het WK eigenlijk!

  Jeugdspelers kunnen hieraan meedoen met 25 min op de klok + 10 sec per zet. Daarmee zijn zij nog steeds rond 22u uiterlijk klaar.

  Wil je meespelen in de interne bekercompetitie (Meierij Beker)?

  De topcompetitie is inmiddels alweer enkele jaren een fenomeen bij Dubbelschaak. Sterker nog... hij is zo populair gebleken, dat er vergelijkbare competities voor lagere nivo's zijn ingevoerd, de Hertogjan League en Radler League! De competitie is een gesloten competitie met spelers van vergelijkbare speelsterkte die allemaal een keer tegen elkaar spelen. De partijen worden telkens de dinsdag voorafgaand aan de externe competitie gespeeld en tellen mee voor de interne competitie.
  Doe jij mee?

  Externe competitie

  Om vast mee te kunnen spelen mag je maximaal 2 zaterdagen verhinderd zijn. De externe competitie wordt door veel Dubbelschakers gezien als het leukste evenement van het seizoen. De externe competitie is op 7 (team 2 en 3) of 9 zaterdagen (team 1) in het seizoen.

  Mocht je vast of als invaller meespelen, noteer dan onderstaande data alvast in je agenda.

  17 september 2022

  8 oktober 2022

  5 november 2022

  26 november 2022

  17 december 2022

  11 februari 2023

  11 maart 2023

  1 april 2023

  22 april 2023

  Wil je meespelen in de externe bekercompetitie? In deze competitievorm kunnen 2 teams ingeschreven worden, 1 NBSB team en 1 KNSB team. Je speelt dan in een team van 4 tegen een viertal van een andere vereniging, op de clubavond van de thuisspelende club. Bij een team-overwinning ga je door naar de volgende ronde. Bij verlies is het afgelopen. Een leuk knock-out systeem dus!

  Sinds een aantal jaar komt Dubbelschaak ook uit in de avondcompetitie. 7 keer per jaar spelen op de clubavond van de thuisspelende vereniging. De ene keer thuis op dinsdag, de andere keer uit op de dag dat de tegenstander zijn clubavond heeft. Wil je hieraan meedoen?

  Vragen/opmerkingen?

  Heb je nog opmerkingen/wensen voor het komend seizoen (kan over alles gaan)? Ik zal ze dan beantwoorden of tijdens de ALV behandelen.

  Laat een reactie achter

  Je emailadres is niet zichtbaar