Franck nieuwe clubkampioen!

Franck nieuwe clubkampioen!

Het is Franck dit seizoen gelukt om vanuit de underdog positie het clubkampioenschap te pakken! Een geweldige prestatie in een corona jaar, waarin de spelers heen en weer gegooid werden van het on-the-board schaak, naar online schaak en weer terug naar achter het bord. Het is een schaakjaar dat veel gevergd heeft voor veel mensen. Ook bij Franck prive is het een roerig jaar geweest… Maar hij heeft het clubkampioenschap dik verdiend gewonnen.

Het was natuurlijk jammer dat Job besloten had verstek te laten gaan dit seizoen en zodoende zijn titel niet kon verdedigen. Toch was het een sterk bezette club competitie met bovenin verschillende deelnemers die allen mee kunnen spelen om dit kampioenschap: Brent, Rob, Martien en later voegde ook Noppie zich erbij. Om nog maar te zwijgen over de verborgen skills van onder andere Den Died die achter het beeldscherm enorm handig blijkt te zijn.

De play-off ging uiteindelijk tussen Franck en Brent. Franck moest de playoff winnen om het kampioenschap binnen te halen, omdat hij 2de was geworden in de interne. Maar al in de 1ste partij liet hij duidelijk zijn intenties zien. Ook al kwam de door hem uitgemolken Leeuw niet op het bord, Brent had die verstandig omzeild, toch wist Franck een zeer overtuigend punt neer te zetten met wit.
De 2de partij werd dinsdag dan plots weer live in Rembrandt gespeeld omdat het einde van de lockdown dit weer toeliet. Brent leek in deze partij te krijgen wat hij wilde. Met wit de opening overleven en dan een normale stelling spelen. De opening overleven is tegen Franck vaak al een wonder als je dat lukt. Maar helaas voor Brent kon hij met wit niet doordrukken. Er ontstond wel een onevenwichtige stelling waarin Brent 2 torens had voor de dame, maar in dit geval leek de dame de baas over de torens. Zie de foto hieronder voor een foto van vlak voor het einde. Brent ging iets latere stelling in onduidelijke, maar zeer moeilijke stelling door zijn tijd.

Zoals gezegd… een zeer terecht kampioenschap voor Franck! Gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar