Trainingsavond!

Het seizoen is alweer een tijd onderweg en we worden bij Dubbelschaak bedolven in de vele activiteiten die er op de clubavond plaatsvinden. Zo was het gisteren avondcompetitie, maar wordt er ook gespeeld om de Meierij Cup, topcompetitie, Hertogjan League, en de KNSB/NBSB beker. Verschillende leden komen niet eens toe aan een regulier potje voor de interne. Andere leden zien al die activiteiten wel gebeuren, maar houden het voornamelijk toch bij de interne competitie. Zo is er voor ieder wat wils.

Voor komende dinsdag is er echter maar 1 activiteit. En dat is een schaaktraining! Deze zal ik zelf gaan verzorgen en ben al aardig op weg met de voorbereidingen. De training is gebaseerd op het boek “Pump up your rating” van Axel Smith. Dit is een redelijk recent boek wat verschillende prijzen heeft ontvangen. Zo is het bij Chesscafe het boek van het jaar geworden.
In de training komen wat positionele aspecten naar voren hoe je verder kunt komen in een stelling waarin je door je idee├źn heen bent. Of juist hoe je een stelling op moet bouwen om ervoor te zorgen dat je niet vast komt te zitten.
Natuurlijk komen er ook de nodige combinaties aan bod. Altijd leuk om op te lossen.
Het belangrijkste van de training wordt echter wel het stukje waarom dit boek zo bekend is geworden. Ik zal het plan presenteren uit dit boek hoe je je eigen spel kunt verbeteren, ofwel, welke methodiek je daarvoor toe kunt passen. Ik vond het erg interessant om te lezen en het is voor schakers op ieder nivo toepasbaar!

Ik zal voor de deelnemers een uitgebreide handout maken. Daarom de vraag om bij me aan te geven of je aanwezig zult zijn, dan weet ik hoeveel ik er moet maken.

Ik hoor dus graag van jullie.

Hopelijk tot ziens op de training

Groetjes Martien

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar