Top GM toernooi Sinquefield Cup van start

Top GM toernooi Sinquefield Cup van start

Bovenstaande tweet van Kasparov zegt wel wat. Het is inderdaad een prestigieus schaaktoernooi, waar voor de winnaar $75.000 op te rapen valt. En wordt je laatste… daar wordt je ook niet armer van, want nog altijd ontvangt die speler $15.000 euro.

De Sinquefield Cup is onderdeel van de Grand Chess Tour 2015, waar ook Norway Chess 2015 en de London Chess Classic onder vallen. Het zijn een van de leukste toernooien die je thuis kunt volgen, want ze ontvangen ieder ontzettend veel media aandacht. Ik zal er niet teveel woorden aan vuilmaken. Het advies van mij is om dit toernooi dagelijks vanaf 20u00 te volgen via https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sinquefield-2015#live.

Giri speelt ook mee… de eerste ronde won hij overtuigend van Grishuk! En wereldkampioen Carlsen? Die verloor kansloos van Topalov. Beide partijen zijn hieronder te vinden en na te spelen. De partij van Giri heb ik van schaaksite.nl en is geannoteerd door Dimitri Reinderman. De partij van Carlsen heb ik van chessbase.com. Beide sites zijn enorm aan te raden om daags na een ronde het wedstrijdverslag op te lezen. Ontzettend leerzaam voor ieder nivo! Heb je nog andere tips, dan kun je die bij de reakties kwijt onderaan deze pagina.

 

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar