Seizoen afgesloten met gezellige quiz en uit eten

Afgelopen zaterdag werd een gek seizoen bij Dubbelschaak afgesloten. Vanaf half 3 druppelden de Dubbelschakers binnen bij Rembrandt en werd er op het terras achter heerlijk geborreld, gekletst en zelfs geschaakt. Met een opkomst van een man of 17 was het heel erg gezellig.

Later in de middag organiseerden Brent en Martien een Kahoot quiz voor de Dubbelschakers. Het is een concept waarin veel lol maar ook strijd om de overwinning gegarandeerd aanwezig zijn. Dat was deze keer zeker niet anders. Zo’n quiz is tevens een mooie gelegenheid om de leden het laatste nieuws kenbaar te maken. Wat dacht je van het volgende:

Of deze:

Voor wie niet bij de seizoensafsluiting aanwezig was… bij de ALV worden de antwoorden officieel medegedeeld.

Verder konden de nodige humoristische vragen natuurlijk niet ontbreken:

Er is de laatste tijd ook een discussie opgestart binnen Dubbelschaak over of we al dan niet een clubkampioen kunnen toekennen doordat een groot deel van de competitie online is afgewerkt. Daar moest natuurlijk een vraag over gesteld worden… Gelukkig voor het bestuur gaan veruit de meeste leden mee met de gedachte dat we heel blij moeten zijn dat we dankzij het internet toch elkaar nog lang virtueel hebben kunnen ontmoeten en daarbij behoorlijk serieuze partijen online gespeeld hebben. Ideaal is het niet natuurlijk, maar ja, niks was ideaal in het afgelopen corona seizoen. De spelers hebben enorm hun best gedaan dit seizoen en de strijd was zeker aanwezig. De toekenning van clubkampioen is daarmee volstrekt verdiend:

Ook in andere categorie├źn moesten de Dubbelschakers de antwoorden proberen te verzinnen. Makkelijk bleek het allemaal niet te zijn. De winnaar had uiteindelijk slechts 54% van de vragen goed. En die winnaar van een dinercheck ter waarde van 50 euro (heb je em inmiddels gehad?) was uiteindelijk Gilion! Hij bleef Norbert, de winnaar van de vorige editie, ternauwernood voor.

Na de quiz mochten we verhuizen naar de voorkant van Rembrandt waar nog meer biertjes voor ons getapt werden. Natuurlijk werd er verder geschaakt, maar ook al snel konden we aanschuiven voor een heerlijk a la carte diner. Na de nodige extra porties friet en mayonaise was iedereen aardig voldaan.

Het was heel leuk met zoveel schakers weer bij elkaar te zijn. Den Died sprak op het einde nog een dankwoordje richting de organisatie. De behoefte aan sociale contacten na een dik half jaar in lockdown is erg groot. En wat was het fijn deze dag met zijn allen op deze manier meegemaakt te hebben!

Op naar het volgende seizoen. Hopelijk zonder corona toestanden en weer volop vertier op en naast het bord!

Tot ziens op de ALV op 7 september. Maar eerst nog genieten van een lekkere vakantie!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar