Rob pakt snelschaaktitel!

Afgelopen dinsdag werd er bij Dubbelschaak het jaarlijkse snelschaaktoernooi gehouden. De timing was perfect, zo vlak voor de kerstvakantie en als voorbereiding op het aankomende oliebollentoernooi bij Michel thuis. Wie heeft zich daar nog niet voor opgegeven eigenlijk? Het beleeft weer een dolle boel te gaan worden!

Rob dus de winnaar. En hiermee heeft hij Brent onttroond die de afgelopen 2 jaar dit evenement wist te winnen. Volgens de “Hall of Fame” pakt Rob hiermee zijn 3de titel sinds het ontstaan van Dubbelschaak en daarmee evenaart hij het record van 3 kampioenschappen van Huub! Een geweldige prestatie!

En wie had nou gedacht dat Rob ging winnen? OK, hij is de laatste tijd weer terug in vorm aan het raken, maar toen hij in de 1ste ronde al meteen een potje van Joey verloor had menigeen Rob toch al niet meer in zijn rijtje kanshebbers staan. En in ronde 2 verloor Brent kansloos van Martien met 2-0. Daarmee leek Brent ook zo goed als uitgeschakeld voor de eindoverwinning (we speelden overigens Zwitsers, waarin je 2x tegen dezelfde tegenstander moest spelen. De eindstand ging op bordpunten).

Maar laat deze heren het nu dus toch gelukt zijn om 1ste en 2de te eindigen! Een klasse prestatie. Michel S ging geweldig van start en hij was heel dicht bij zijn 2de titel. Maar hij liet zich onnodig mat zetten door Diederik terwijl dat niet nodig was en Died nog maar 1 sec op de klok had. En hij liet ook zijn koning slaan terwijl hij een dame voorstond tegen de winnaar Rob.

Maar ja, in het snelschaken moet je nu eenmaal wat geluk hebben. En Rob mocht zich op het einde van de avond als de gelukkigste prijzen.

De poedelprijs deze avond ging naar Winston.

De meest opmerkelijke prestatie van de avond is toch wel naar Bart gegaan! Met 9 punten is hij gelijk geeindigd met Hans H en Died oa, boven Gilion, Roy en Tom en slechts 1 punt achter bijvoorbeeld Job! Een formidabele prestatie!

Gefeliciteerd Rob!

20161222_102114

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar