Redelijke off-Day voor team 3

Bij het betreden van de speelzaal boven van Rembrandt was het duidelijk dat er 4 speeltafels ontbraken voor team 3. Na enig over en weer gevraag bij Geert waren er nog 4 buitentafels beschikbaar. Die naar boven gesjouwd en stoelen geplaatst en toch gaan zitten om te kunnen spelen. Tegenstander keek

hier toe met de nodige verbazing. Maar dat is alle reden om alles keurig neer te zetten. Bij het welkomstwoord van Will zat iedereen op zijn plek achter het bord.

Vooraf had captain Hans ingeschat dat de Kentering 3 te pakken was. De opstelling was op sterkte neergezet. Christiaan speelt aan bord 3 tegen de altijd lastige Alapin. Hij moet wel op zet 2 of 3 pion d5 spelen, anders gaat het snel verkeerd. Hij laat dit na en zwart wordt langzaam weggedrukt. Die 3e bordspeler was een jonge gast die dit systeem kende en het goed uitvoerde. Met een kleine combinatie wint hij materiaal en wordt Christiaan weggetikt.

Eldon had aan bord 4 lange tijd de overhand. Misschien kans op winst, toch een remise bij juist spel. Dat ontbrak er aan in de overgang van middenspel naar eindspel. Ik heb niet alles meegekregen, maar de pionnen van zwart werden Eldon te machtig.

Onderwijl had Hans aan bord 2 met wit een gunstige versie van de Kalashnikov variant te bestrijden. Het ging lange tijd goed. Maar eigenlijk heeft Hans teveel stukken en ponnen geruild om iets concreets te hebben. Toen Hans aarzelde en een verkeerd plan koos om te forceren, was zwart er snel bij om over de f-lijn met de beslissende aanval te komen. Die was beslissend en Hans moest snel opgeven. Na deze tik stond het 0 – 3.

Bart speelde aan bord 1 en ging verbeten door voor een goed resultaat in zijn partij. Hij boog een slechte stelling om in een winnende Hoe hij dat flikte heb ik niet gezien. Ik zat beneden te analyseren. Maar Bart wint toch. En dat winstpunt maakte onze uitslag nog dragelijk. De uitslag is 1-3 in het voordeel van De Kentering 3.

Hans Bakx

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar