Nooit meer oneven?

Beste Dubbelschakers,

Ik wilde een idee met jullie delen, nog voordat ik ga onderzoeken of dit technisch mogelijk is (alhoewel het dat volgens mij wel is). Als jullie het namelijk niks vinden ga ik er verder geen tijd in stoppen.

Het is als volgt: op de club hebben we nogal eens een oneven aantal bij een interne avond. Heel jammer voor diegene die die oneven is, want die kan meestal onverrichte zaken weer huiswaarts. Maar met behulp van de eboards en schaakengines kan dit opgelost worden. We zouden namelijk Fritz/Komodo als speler op kunnen nemen in de deelnemerslijst van de interne competitie. Als de indeling onverhoopt een oneven aantal deelnemers laat zien, dan wordt Fritz ingezet om de indeling even te maken. Je speelt dan dus op het eboard tegen Fritz welke ingesteld op een speelsterkte aangepast aan die van jezelf. Die wordt dan bijvoorbeeld ingesteld op jouw Dubbelschaak rating afgerond naar het dichstbijzijnde 100-tal omhoog. Als je dus een rating van 1625 hebt, speelt je tegen een computer met rating van 1700.

Op deze manier kan altijd iedereen spelen! En het is wellicht zelfs mogelijk om deze partij tegelijk met het andere bord te streamen op het internet.

Laat aub weten wat je ervan vindt via de reakties hieronder!

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar