Nieuw: gemakkelijk online schaken tegen clubgenoten

Er is vanaf heden weer iets nieuws op de Dubbelschaak site! Zo is het heel gemakkelijk om tegen clubgenoten online te schaken. Maar ook tegen anderen die de betreffende website bezoeken.

Hoe werkt het? Easy… navigeer naar: https://play.chessbase.com/?room=dubbelschaak en je wordt automatisch ingelogd op de schaakserver. Het scherm ziet er op PC als volgt ongeveer uit:

online schaken

Linksboven zie je dat ik ben ingelogd met mijn eigen account. Je hoeft geen account te hebben overigens, je logt dan automatisch in met een “guest-account”. Maar het is natuurlijk altijd leuk om een account aan te maken, want dan kun je een eigen “nick-name” gebruiken. Een account is gratis om aan te maken.

Hoe daag je iemand uit?
Dat is ook niet zo moeilijk. Klik op de naam van je tegenstander linksboven en klik vervolgens iets naar onder op “challenge” of “uitdaging”. Vervolgens kun je aangeven of je de partij wil laten meetellen voor je online schaakrating (alleen bij geregistreerde spelers) en welk speeltempo je wilt hanteren.

Hoe neem ik een uitdaging aan?
Zodra je bent uitgedaagd verschijnt linksonder bij “challenges” of “uitdagingen” de naam van de speler die je uitdaagt en onder welke speelcondities die persoon wil spelen. Klik op die naam en vervolgens op accepteer of weiger.

Kan ik ook chatten met de andere spelers?
Ja, dit kan eenvoudig via het scherm aan de rechterkant. Onderin kun je typen en je bericht versturen.

Het is natuurlijk altijd te regelen om zo een keer op een avondje een online toernooitje te houden tussen wat clubleden. Leuk toch?

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar