Niels # winnaar Oliebollen toernooi 2017/2018

Haast traditiegetrouw werd er in de kerstvakantietoernooi het Oliebollentoernooi bij Michel E thuis gespeeld. Hij had er weer een leuk programma samengesteld! Hoofdmoot is natuurlijk het snelschaken. Maar het was wel snelschaken met een handicap. Als je immers een hogere rating had dan je tegenstander, dan kreeg je een tijdsachterstand op de klok. Zo kwam het dus dat er menig potje werd gespeeld waarin de sterke Dubbelschaker slechts 2 minuten op de klok kreeg, tegen liefst 8 voor de zwakkere schaker. En wat bleek? De “mindere goden” van de schaakclub scoorden aanmerkelijk meer punten dan dat ze dat normaal gesproken zouden doen wanneer beide spelers 5 minuten op de klok krijgen. Toch hadden de beste schakers van de avond uiteindelijk bar weinig verliespunten en werd Job de sterkste snelschaker met een score van 13 uit 15 partijen! Een grandioze prestatie. Maar helaas, ging hij wel zonder prijs naar huis.

Quiz

Naast het schaken werden er namelijk ook 2 korte quizzen gehouden! Hiervoor werden de schakers in teams van 4 personen ingedeeld en quiz-master Michel had zijn best gedaan om 2 sets zeer boeiende en leerzame vragen te bedenken! Het team van Brent, verder bestaande uit Hans #, Ebe en Winston bleek hierin het sterkste te zijn, want zij verdienden er liefst 7 punten mee! Vooraf werd gedacht dat het team van Martien hierin heel hoge ogen zou gaan gooien. En dat is uiteraard niet vanwege de bijdrage van Martien hierin, maar met Niels #, Roy en Joop als aanvulling werd er een topteam geformuleerd! Maar helaas… zij bleken de allerslechtsten in de quiz te zijn en scoorden hier een bedroevend aantal van 3 puntjes.

Eindstand

De winnaar van de avond werd gehaald uit het team dat gecombineerd met schaken en de 2 quizzen de hoogste score behaalden, en degene met de meeste punten uit het onderdeel schaken werd bekroond tot toernooi winnaar. En alhoewel team Martien verstek liet gaan met de quizzen, lieten zij wel zien een sterk snelschaakteam te zijn. Ze wonnen overtuigend met op het eind van de avond een voorsprong van liefst 2 punten! En de beste snelschaker uit dit team was dus Niels #. Gefeliciteerd Niels!

eubdstand

Klik op bovenstaand figuur voor een vergroting.

Compilatiefilmpje

Zie hieronder voor een compilatie filmpje van de avond.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar