Brent Snelschaak kampioen !

Afgelopen dinsdag speelde we om het kampioenschap snelschaken. De titel verklapt al wie er met de titel vandoor is gegaan.

Het was deze keer geen mannen onderonsje aangezien Karin aangekondigd had mee te doen. Verder waren er ook een aantal jeugdleden wat we op prijs stellen. Meedoen is goed voor je schaakervaring. Zelfs Janno deed deze avond mee wat we erg waarderen.

Gezien het tijdstip startte we met twee poules van 8 personen. Zaak was zo hoog mogelijk te eindigen om de tweede ronde in de hoogste poule te zitten. En had je daarin geen grote kans, dan nog is het natuurlijk interessant om punten proberen af te snoepen van de toppers. We schaakten deze keer gezellig beneden in het café.

In poule één deed Jaap goede zaken met een winst tegen Roy en een remise tegen Tom. Nu was het voor de verslaggever natuurlijk moeilijk alles in de gaten te houden, maar gelukkig werd er af en toe hard geroepen en de handen voor de ogen geslagen. Daarover zo meer.

Gilion had beslist zijn dag niet, maarliefst vier verliespartijen. Welwinst tegen Janno en Karin, en opmerkelijk genoeg ook tegen Rob. Mijn partij tegen Gilion staat me nog helder voor de geest. Gilion bakte er weinig van, werd vakkundig in de tang genomen en verslagen. Zowel op het bord als in de tijd. Zelf mocht ik daarna tegen Diederick maar verzuimde met ruime voorsprong het vonnis te voltrekken.

Diezelfde Diederick slaakte in de volgende partij een kreet. Ja wie in een gewonnen stelling een Dame in laat staan is om het voorzichtig te zeggen “niet goed bezig”. Hans laat zo’n cadeautje natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Had daar Christiaan of Joey gezeten dan hadden ze die Dame zeker ook geaccepteerd.

Christiaan debuteerde overigens prima. Sterk spel tegen Job en Tom, echter het duurde lang voordat zijn eerst punt werd  binnen gehaald. Tegen Rien werd de ban gebroken.

De eerste ronde was over en de balans werd opgemaakt. Het bleek dat Janno en Rien puntloos waren gebleven. Ze mochten onderling uitvechten wie van de laatste plaats af mocht. Hier gaf de ervaring van Rien de doorslag. Hoe dan ook, degene die ervaring heeft opgedaan is natuurlijk Janno zelf. We zien hem graag terug in volgende wedstrijden.

Er werden nieuwe poules gevormd. Job,Rob, Brent, Martien, Hans en Diederick mochten gaan uitmaken wie de nieuwe snelschaak kampioen zou worden. Ik heb van de wedstrijden zelf niet veel meegekregen, maar er in de score tabel bleek Brent constant. In de eerste ronde had hij slechts een halfje afgestaan en zo ook in deze hoofdgroep. Dus een ongeslagen en dus terechte winnaar. Brent gefeliciteerd met deze prestatie.

In groep twee revancheerde Gilion zich tegen Michel. Ik wil geen praatjes dus dat zal ik dan maar vermelden.

 

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar