Aanmelden seizoen 2022-2023

Het volgende seizoen gaat op dinsdag 6 september van start met de ALV.

Zoals gebruikelijk horen we graag vooraf van jullie aan welke onderdelen jullie wensen deel te nemen. Zie hieronder voor het aanmeldformulier. Wil dit zo snel mogelijk invullen aub? Bedankt!

  Gegevens

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Vragen

  Interne competitie

  Er staat weer een nieuw seizoen voor de deur en zoals jullie gaan merken met de ALV zullen er wat zaken veranderen. De grootste veranderingen zitten in de bestuursamenstelling. Hierin zal Martien zijn rol als intern competitie leider opgevolgd gaan worden door Matthijs. Maar aan de interne competitie gaat niet heel veel veranderen. Matthijd zal er nog een mail aan gaan wijden. Voor wat betreft de opzet van de interne gaat er in ieder geval niks veranderen, dus het aanmelden voor de verschillende activiteiten gaat niet anders worden. We gaan weer dus verder met het succesvolle Keizersysteem! Dit betekent dat je elke dinsdag een partij kunt spelen, maar ook kan afzeggen wanneer het jou uitkomt. De indeling wordt verzorgd op de avond zelf en geschiedt op basis van de aanmeldingen. Voor deze opzet is het van belang te weten of je standaard aanwezig, of standaard afwezig bent. Je kunt uiteraard altijd hiervan afwijken/switchen door een mailtje te sturen naar de competitieleider:

  Hieronder kun je aangeven of je gebruik wilt maken van het gebruikelijke reguliere speeltempo (uiterlijk middernacht klaar), of het versnelde speeltempo (uiterlijk 23u klaar).

  De Meierij beker is een heel leuk neven-evenement naast de interne competitie waarbij je 2 rapidpartijen (40 min pppp + 10 sec/zet) met verwisselde kleuren speelt tegen dezelfde tegenstander. De bedenktijd wordt dus iets verkort om te voorkomen dat er geregeld tot na middernacht geschaakt wordt. In eerste instantie is er een poule-fase, waarbij doorgaans de nummer 1 en 2 doorgaan naar de knock-out fase.

  Wil je meespelen in de interne bekercompetitie (Meierij Beker)?

  De topcompetitie is inmiddels alweer enkele jaren een fenomeen bij Dubbelschaak. Sterker nog... hij is zo populair gebleken, dat er vergelijkbare competities voor lagere nivo's zijn ingevoerd, de Hertogjan League en Radler League! De competitie is een gesloten competitie met spelers van vergelijkbare speelsterkte die allemaal een keer tegen elkaar spelen. De partijen worden telkens de dinsdag voorafgaand aan de externe competitie gespeeld en tellen mee voor de interne competitie.
  Doe jij mee?

  Externe competitie

  Om vast mee te kunnen spelen mag je maximaal 2 zaterdagen verhinderd zijn. De externe competitie wordt door veel Dubbelschakers gezien als het leukste evenement van het seizoen. De externe competitie is op 7 (team 2 en 3) of 9 zaterdagen (team 1) in het seizoen.

  Mocht je vast of als invaller meespelen, noteer dan onderstaande data alvast in je agenda.

  16 september 2023

  7 oktober 2023

  4 november 2023

  25 november 2023

  16 december 2023

  3 februari 2024

  2 maart 2024

  23 maart 2024

  20 april 2024

  Wil je meespelen in de externe bekercompetitie? In deze competitievorm kunnen 2 teams ingeschreven worden, 1 NBSB team en 1 KNSB team. Je speelt dan in een team van 4 tegen een viertal van een andere vereniging, op de clubavond van de thuisspelende club. Bij een team-overwinning ga je door naar de volgende ronde. Bij verlies is het afgelopen. Een leuk knock-out systeem dus!

  Sinds een aantal jaar komt Dubbelschaak ook uit in de avondcompetitie. 7 keer per jaar spelen op de clubavond van de thuisspelende vereniging. De ene keer thuis op dinsdag, de andere keer uit op de dag dat de tegenstander zijn clubavond heeft. Wil je hieraan meedoen?

  Mocht je onverhoopt toch willen besluiten je lidmaatschap te beeindigen, dan graag aub uiterlijk 1 september een mailtje te sturen naar dubbelschaak@live.nl. Dit omdat niet veel later de eerste vaste kosten richting de schaakbond betaald dienen te worden.

  Vragen/opmerkingen?

  Heb je nog opmerkingen/wensen voor het komend seizoen (kan over alles gaan)? Ik zal ze dan beantwoorden of tijdens de ALV behandelen.

  Laat een reactie achter

  Je emailadres is niet zichtbaar