Manuel Bosboom wint ook 3de Huub van Dongen Memorial!

Op zaterdag 21 juni organiseerde schaakvereniging Dubbelschaak ’97 voor de 3de maal het Huub van Dongen Memorial rapidtoernooi. Dat dit evenement wederom een groot succes werd, was vooral te danken aan de gastspreker

Dr. Hans Scholten
Dr. Hans Scholten

die voor deze dag was uitgenodigd, te weten Dr. Hans Scholten (op de foto rechts). Hans is, naast dat hij Nederlands enige gepromoveerde schaakhistoricus is, lange tijd zeer goed bevriend geweest met Huub. Dit kwam ook naar voren in een van de anekdotes die hij vertelde. Naar eigen zeggen hebbeb zij ongeveer 12.000 vluggertjes gespeeld. Hij moet daarmee de recordhouder zijn van het aantal verliespartijen tegen Huub. Naar eigen schatting ongeveer 6000!
Het schaaktoernooi werd gewonnen door Manuel Bosboom. Evenals vorig jaar was hij de sterkste van het veld, maar nu was zijn overmacht wel heel erg groot! Met maar liefst 7 uit 7 bleef hij de Dubbelschakers Brent Burg en Camiel Peerlings maar liefst 1,5 punt voor.

Om de lezer van dit verslag wat mee te geven over de sfeer van de dag is er een videocompilatie gemaakt. Deze is hieronder te vinden. Op de Dubbelschaak Facebook pagina zijn ook nog veel foto’s te vinden. Klik hier voor het foto-album.

Na het toernooi werd er nog heerlijk nagegeten door een kleine 40 mensen, wat amper paste in de zonnige achtertuin. Er werd daar door Grandcafe Rembrandt een heerlijke barbecue bereid en iedereen genoot er zichtbaar van. Het was wederom een niet te vergeten dag…

 

Eindstand

eindstand2014a

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar