Ter nagedachtenis aan Geert van de Wal, onze geliefde huisbaas

Ter nagedachtenis aan Geert van de Wal, onze geliefde huisbaas

Door Diederik Claassen

Tot onze grote droefenis is de uitbater van ons geweldige clubhuis (Grand Café Rembrandt) Geert van de Wal overleden. Wij leven enorm mee met zijn vrouw Colette en zonen Joep en Niels.

Ongeveer 2 jaar na de oprichting van Dubbelschaak ’97 hebben Geert en Colette ons toenmalige clubhuis, café het Huuske, overgenomen. Ze gingen er een restaurant van maken. Wij als schakers mochten voorlopig gewoon blijven zitten en we zouden wel kijken hoe het zou bevallen. Nou, dat moge duidelijk zijn. Het beviel enorm goed. En gezien het feit dat ze ons er na 24 jaar nog niet hebben uitgezet mag ik hier wel schrijven dat het van twee kanten goed bevalt.

Het werd meteen duidelijk dat Geert en Colette een echt horeca koppel waren. Ze straalden in alles uit dat je bij hun welkom bent. Maar er was meer. Ik heb Geert leren kennen als een restaurateur en kroegbaas die echt in zijn gasten geïnteresseerd was. Hij verwelkomde je altijd met een gulle lach en in mijn geval klonk het dan al van grote afstand “HÉ DIEDJE!” Geert wilde dan echt weten hoe het met je ging. En hoe hard Geert ook werkte, daar werd altijd tijd voor gemaakt.

Een jaar nadat het Huuske werd overgenomen werd het door Geert en Colette omgebouwd tot Grand Café Rembrandt. Van een donker café kreeg ons clublokaal ineens allure. In eerste instantie was er nog een kok die voor het eten zorgde maar toen die al snel vertrok hebben Geert en Colette zelf de pannen ter hand genomen. De kwaliteit bleef bijzonder hoog en met de Hollandse Happa’s schoten zij een schot in de Boxtelse roos. De externe schakers blijven dan ook nog steeds graag een hapje eten na de wedstrijd. Maar niet vooraleer de partijen, vaak onder het genot van een of (veel) meerdere drankjes, gezellig in het café worden geanalyseerd.

De coronatijd was ook voor Geert en Colette lastig maar ze hebben de tijd gebruikt om de achterzaal eens flink op te pimpen. Wat resulteerde in een geweldige zaal waar nog steeds feesten en partijen gegeven konden worden, waar wij nog lekkerder konden schaken maar die ook als restaurant gebruikt kon worden. Groot was dan ook de schrik toen Geert enkele maanden geleden hoorde dat hij ernstig ziek was. Gelukkig was er een behandelplan en opgewekt als altijd zag Geert het met groot vertrouwen tegemoet. Helaas was dat vertrouwen tevergeefs en moeten wij met zijn allen door zonder Geert. Wij wensen Colette, Joep en Niels en het hele team van Grand Café Rembrandt heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur en de leden van Schaakvereniging Dubbelschaak ‘97

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar