Team B wint van Drie Torens C.

Er werd gestreden om elke vierkante centimeter op de schaakborden.

Bord 1 werd bemand door Martin. Op een gegeven moment kwam De Schaakridder een pion voor te staan. Dit bleek niet genoeg voor een vol punt want de witspeler had een sterke witvelderige loper. Niet lang daarna  werd   de vrede getekend, remise dus.

Bord 2 speelde Ebe een dijk van een partij. Op een gegeven moment kwam hij een handvol pionnen voor te staan. Veel te veel om dit nog door zwart te keepen. Er kwam zelfs nog een vliegende koning op het bord. Zwart was aan zet en presteerde het om de koning van c7 op d5 te plaatsen. Ebe had deze truc snel door.

Bord 3 was voor Reinder. Deze partij stond bol van het romantische schaak. Gewoon de stukken naar voren en dan maar zien wat er van komt. Op een gegeven moment braken de dijken door en Reinder was de matchwinner voor team B. Mooie partij.

Bord 4 was voor de captain Hans. Alsof de bliksem was ingeslagen op het bord. De zwarte rookpluimen waaiden weg en zwart had alle ruimte op de damevleugel om te gaan steken in de witte stelling. Wit had lang gerokeerd. Boem klats en pats. Daar was geen verweer tegen en Hans gaf wijselijk op.

Eindstand 2 1/2 – 1 1/2. De punten waren binnen. Volgende wedstrijd is tegen en in Vught. Zware tegenstander hebben 2 maal met 4-0 gewonnen. Wij zijn gewaarschuwd.

Martin van Driel

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar