Om des Keizers Baard ……

Afgelopen dinsdag 12 april speelde ons tweede avondteam de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het Dongense DSC C. De wedstrijd werd met 2,5-1,5 gewonnen en daarmee eindigde ons team op een aardige derde plaats in klasse 2C. Nipt verloren van de nummers 1 en 2 en de rest ruim gewonnen. Alle spelers van het team scoorden boven de 50% met onze Schaakridder als absolute topper met 4,5 uit 6.

Of we dus tevreden kunnen zijn? Ja en nee ….. Onze captain had  het gevoel, dat er hier en daar meer in had gezeten en dat sloeg vooral op zijn eigen spel: 3 remises tegen spelers met een ruim lagere rating en één nederlaag tegen een tegenstander, die op het beslissende moment in de partij net iets te slagvaardig bleek, is bepaald geen topprestatie. Maar daarom niet getreurd: volgend jaar beter en misschien doen we dan wél echt mee voor het kampioenschap.

Waar de captain wel trots op was: we hebben het hele seizoen in dezelfde opstelling gespeeld en slechts één keer een invaller nodig gehad! Klasse!!

Ook een meevaller: Er hoefde van deze laatste match geen verslag meer te worden gemaakt met dank aan de tegenstander. Daarin werd tevens uitgelegd, waar de uitdrukking, die als titel voor dit stukje is gekozen en die inderdaad bij aanvang van de wedstrijd werd gebezigd, zijn oorsprong vond.

Lees zelf maar:

http://www.dscdongen.nl/competitie/extern/avond-nbsb/dsc-c/1068-dubbelschaak-b-dsc-c

Tom van Stiphout

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar