Avondteam B klopt koploper!

Dubbelschaak B – De Baronie C  3 – 1

Mijn teamleden hebben mij het materiaal aangeleverd, waaruit dit verslag bestaat. Ik laat hun dus zelf maar aan het woord:

Hans Bakx op 4:

Een Caro Kan omver krijgen is voor mij hetzelfde als een boom vellen. Mij lukt dat niet. Totdat ik op zet 29 een loper weg blunderde was het een statisch potje zonder echte dreigingen.

Ik moest op zoek naar iets geks op het bord, toen ik nog een licht stuk weg gaf. Ik offerde mijn laatste pion en er kwam een

eindspel op het bord van koning, loper en paard voor zwart tegen koning van wit. Mijn tegenstander wist niet hoe hij mat moest geven, zodat ik wegglipte met een remise.

avondB_0

Onze schaakridder op 3:

Ik speelde met de zwarte stukken. In eerste instantie snoerde ik de damevleugel en leek er geen vuiltje aan de lucht voor wit. Maar toen de zwarte c en b pion wakker geschud waren, brak ik diep door in de zwarte stelling en dit leverde stukwinst op.  Een poosje later moest wit een 2de stuk geven. Hij koos toen voor opgeven.

Ebe op bord 2 vatte zijn partij als volgt samen:

Ik won eerst een pion en daarna met een simpele dubbele aanval de kwaliteit, maar toen raakte ik het initiatief kwijt en duurde het nog 30 zetten voordat de tegenstander opgaf.

Zelf speelde ik op bord 1:

Met zwart kreeg ik mijn geliefde Siciliaan op het bord. Wit koos voor een positionele aanpak en later ook nog voor een oerdegelijke maar zeker niet erg ondernemende voortzetting. Dan valt er voor zwart ook niet veel te halen. Wit hield de stelling bekwaam onder controle en accepteerde mijn remisevoorstel op zet 27.

avondB_1

Op 3 december moeten we tegen de nieuwe koploper, dat is Rochade B in Tilburg. Wie weet …..

Uitslagen en standen verschijnen op http://www.nbsb.nl/uitslagen.php onder C2.

Tom van Stiphout

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar